Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Publicaties

Eindstand Giro555 Oekraïne: Ruim 184 miljoen euro

Na meer dan een jaar actie voeren voor de slachtoffers van het conflict in Oekraïne, hebben de Samenwerkende Hulporganisaties in Giro555, waaronder Terre des Hommes, de langstlopende actie van Giro555 gesloten. De eindopbrengst, €184.493.397, van ‘Samen in actie voor Oekraïne’ maakt het de op één-na-meest succesvolle actie ooit. Met de giften kunnen de Samenwerkende Hulporganisaties en hun partners humanitaire (nood)hulpprogramma's uitvoeren.

Actieposter voor Giro555 Oekraine

Dankbaar

Kees Zevenbergen, actievoorzitter van ‘Samen in actie voor Oekraïne’, is enorm dankbaar voor alle giften: “Dankzij de niet aflatende steun voor alle slachtoffers van het geweld is de teller, die op 28 februari dit jaar nog op ruim 183 miljoen euro stond, nog verder opgelopen. Een onvoorstelbaar mooie prestatie waar heel Nederland aan bijgedragen heeft.”

Hulp

Met de donaties kunnen de hulporganisaties achter Giro555 noodzakelijke en essentiële humanitaire hulp verlenen, zoals het uitdelen van voedselpakketten en financiële bijdragen voor het lopen van voedsel, drinkwater, kleding en medicijnen. Maar ook geld voor herstelwerkzaamheden aan beschadigde en vaak onbewoonbaar geworden huizen, reparatie van water- en elektriciteitsvoorzieningen, tijdelijke behuizing, kinderopvang en ontmijning. 

Terre des Hommes, een van de hulporganisaties achter Giro555, verleent onder meer psychosociale zorg voor kinderen op de vlucht. Maar Terre des Hommes doet meer. Lees meer over de hulp aan Sofia, of het fotoproject ‘Children telling stories’, dat als doel heeft kinderen op een creatieve manier te motiveren hun herinneringen aan Oekraïne in beelden te vatten.

De Samenwerkende Hulporganisaties zijn, naast Terre des Hommes: Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF Nederland, Nederlandse Rode Kruis, Plan International en World Vision. 

Met de Oekraïne-actie van Giro555 doen ook gastdeelnemers mee. Dit zijn: Aidsfonds, ARQ, Nationaal Psychotrauma Centrum, Dokters van de Wereld, Dorcas, Habitat Nederland, PAX en Tear Fund. 

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan