Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Building Back Better: broodnodige actie tegen seksuele uitbuiting van kinderen

27 juli 2022

Het éénjarige Building Back Better programma van de Down to Zero alliantie richt zich op de groeiende seksuele uitbuiting van kinderen in twaalf landen in Latijns-Amerika en Azië, tijdens en na de coronapandemie.

Voorlichting over seksuele uitbuiting van kinderen in Bangladesh

Seksuele uitbuiting van kinderen is een complex probleem dat om een veelomvattende aanpak vraagt. Kinderen staan centraal in Building Back Better; niet alleen als kwetsbare doelwitten van seksuele uitbuiting, maar ook als belangrijke spelers bij het aandragen van oplossingen. Daarnaast kijkt Building Back Better naar de omgeving van kinderen. Van gezinnen en gemeenschappen tot het bedrijfsleven en de nationale overheid, allemaal hebben ze een belangrijke rol in het tegengaan van seksuele uitbuiting van kinderen.

Een jaar Building Back Better in foto's en verhalen is een illustratie van de vele initiatieven en activiteiten die in Latijns-Amerika en Azië hebben plaatsgevonden.

Bekijk het Building Back Better overzicht

Over Down to Zero

Down to Zero heeft tot doel kinderen en jongeren te beschermen tegen het risico van seksuele uitbuiting in twaalf landen in Azië (India, Bangladesh, Nepal, Indonesië, Filippijnen, Thailand) en in Latijns-Amerika (Bolivia, Colombia, Peru, Nicaragua, Brazilië, Dominicaanse Republiek). De alliantie stelt kinderen en jongeren in staat zelf op te komen voor hun rechten en helpt gemeenschappen hun kinderen te beschermen tegen seksuele uitbuiting. Ook stimuleren we beter overheidsbeleid en werken we samen met het bedrijfsleven, zoals de reis- en toerisme industrie.

De Down to Zero alliantie is een samenwerking van Terre des Hommes, Plan International, Defence for Children-ECPAT, Free a Girl en ICCO (part of Cordaid) en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan