Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Eindelijk toegang tot onderwijs voor gevluchte Louay

15 september 2021

De zesjarige Louay uit Syrië is te vroeg geboren. Door zuurstofgebrek bij de geboorte is hij gedeeltelijk verlamd geraakt. In zijn geboortestad was er onvoldoende medische zorg om hem te helpen. Nu woont hij met zijn familie in Libanon waar hij dankzij het I Learn From Home programma eindelijk toegang heeft tot onderwijs.

Het gezin met drie kinderen is in oktober 2020 naar Libanon gekomen, op de vlucht voor het  conflict en de gebrekkige medische zorg in Syrië. De vader kan als klusjesman moeilijk werk vinden. Dankzij een familielid hebben ze een dak boven hun hoofd, ze wonen in een klein appartement in Beiroet. 

Moeder Dalia wil graag dat al haar kinderen naar school gaan, om zo aan een betere toekomst te werken. Maar Louay werd op veel scholen geweigerd vanwege zijn handicap. Toen kwam de familie in aanraking met het “Back to the Future”-programma. Daar volgt Louay het laagdrempelige programma Community-Based Early Childhood Education (CB-ECE). De lessen zijn in mei vanuit huis begonnen. Samen met zijn zus Sham leert Louay Arabisch, Engels, wiskunde en biologie/scheikunde.

Het duurde even voor Louay uit zijn schulp kroop. “Hij is heel slim, maar hij ook is altijd verlegen geweest, zelfs bij mij in de buurt," vertelt Dalia. Daar komt nu verandering in: “Hij begrijpt dingen en onthoudt dingen veel sneller dan voorheen. Ik voel dat hij bewuster wordt, zijn lerares moedigt hem veel aan, en hij vindt het geweldig! Louay heeft nu veel meer zelfvertrouwen en zijn gevoel van eigenwaarde is aanzienlijk verbeterd."

Dalia is erg blij dat Louay de lesstof kan volgen. “Ik ben zo blij om te zien hoeveel Louay is veranderd sinds het begin van de lessen. Als dat iets bewijst, dan is het dat een handicap geen belemmering hoeft te zijn om te leren. Ik wil absoluut dat hij verder studeert, ik hoop dat hij een betere toekomst krijgt.”

Lees meer over Back to the Future
Back to the Future wordt gefinancierd door de Europese Unie in Libanon, via het Regionale Trustfonds van de EU als antwoord op de Syrische crisis, het EU Madad Fonds, en wordt uitgevoerd in partnerschap door AVSI Midden-Oosten, Terre des Hommes Italië in Libanon en War Child Holland in Libanon.
Back to the Future
this is a subtitle
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan