Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen

“Elk kind verdient het, zich in veiligheid te kunnen ontwikkelen”

1 januari 2022

“(Seksuele) uitbuiting moet elk kind bespaard blijven. Met die gedachte hebben wij ons New Future Fund opgericht. Zo willen wij als familie bijdragen aan een betere toekomst voor kwetsbare kinderen”, zegt Marjan van Breen over hun Fonds op Naam.

Met hun New Future Fund steunt de Familie Van Breen het werk van Terre des Hommes.
Met hun New Future Fund steunt de Familie Van Breen het werk van Terre des Hommes.

Bewust doneren

Het New Future Fund van de familie Van Breen bestaat bijna tien jaar. Marjan van Breen: “Mijn man Gerard en ik hebben gekozen voor een Fonds op Naam omdat je zo op een bewuste en gerichte manier kunt doneren. Onze visie, kernwaarden en persoonlijke prioriteiten vormen hierbij het uitgangspunt. Voorheen waren onze donaties aan goede doelen gebaseerd op wat zich aandiende. Tegenwoordig kunnen we - onder de vlag van Terre des Hommes - concrete hulp bieden op de thema’s die voor ons belangrijk zijn. 

Wij hebben zeer goede ervaringen met ons Fonds op Naam. Met moed, beleid en trouw doen de medewerkers van Terre des Hommes en hun lokale partners bevlogen hun werk. Zij zetten het geld om in duurzame projecten waarbij kinderen daadwerkelijk geholpen worden.”

Een betere toekomst

De naam zegt het al; de familie van Breen draagt met haar New Future Fund bij aan een betere toekomst voor kinderen. Een doel waar Terre des Hommes zich al decennia aan wijdt. “Toen wij besloten hadden ons te gaan inzetten voor kwetsbare kinderen, kwamen wij uit bij Terre des Hommes. De organisatie voorkomt dat kinderen in uitbuitingssituaties terechtkomen, haalt kinderen uit problematische situaties en zorgt ervoor dat kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen”, motiveert Marjan van Breen de keuze voor Terre des Hommes.

Totaalaanpak

“Deze organisatie doet dat door middel van een totaalaanpak. Naast de zorg voor het kind, krijgen de ouders ook hulp. Bijvoorbeeld bij het vergroten van hun inkomen. Daarnaast voert Terre des Hommes actief publieke en politieke lobby om kinderrechten op de kaart te zetten en wetgeving van landen te verbeteren. Dat doen ze niet alleen. Er wordt actief samengewerkt met lokale partners en organisaties die bekend zijn met de plaatselijke situatie.” 

Meerwaarde samenwerking Familie Van Breen

Voordelen Fonds op Naam

Een Fonds op Naam heeft vele voordelen; voor de donor én voor de organisatie. Angélique van Oversteeg, relatiebeheerder bij Terre des Hommes: “Bij deze manier van schenken toon je persoonlijke betrokkenheid bij de strijd tegen kinderuitbuiting. Je kunt programma’s met een bepaald thema financieren, zoals kinderarbeid, of je kunt bijvoorbeeld doneren aan projecten in een land dat je na aan het hart ligt. Een voorwaarde is dat je minimaal 10.000 euro per jaar doneert. Een Fonds op Naam levert ook nog belastingvoordeel op wanneer je je voor minstens vijf jaar verbindt. Die zekerheid geeft ons als organisatie een enorme slagkracht. Wij weten dat we zo met de donor voor een langere periode écht een verschil kunnen betekenen in het leven van talloze kwetsbare kinderen. Samen zorgen wij voor een betere toekomst.”

Jarenlange band

De enorme meerwaarde van een Fonds op Naam is ook terug te zien in de jarenlange samenwerking met de familie Van Breen. In de afgelopen tien jaar heeft het New Future Fund in verschillende projecten voor kwetsbare kinderen geïnvesteerd. Bijvoorbeeld in een opleidingsprogramma voor meisjes uit de armste kaste in India waardoor zij niet (langer) in de prostitutie hoefden te werken. Het project Forge in de Filipijnen dat prostitutie en webcamseks onder kinderen en jongeren bestrijdt, heeft essentiële steun gekregen vanuit het fonds. Ook kwetsbare kinderen in Tanzania konden rekenen op support om hun leven weer op te pakken nadat zij slachtoffer waren geworden van seksuele uitbuiting. 

Effectieve samenwerking

Marjan van Breen: “Gerard en ik zijn nauw betrokken bij het Devadasi-project. We spraken onlangs met de lokale partner in India over het werk. In dit project hebben wij met Terre des Hommes en andere sponsoren al honderden meisjes uit de prostitutie gehaald, een opleiding kunnen geven en aan een baan kunnen helpen. Wij ervaren de samenwerking als bijzonder prettig en zien dat met de gelden uit ons New Future Fund goede dingen gedaan worden voor kinderen die dat zo ongelofelijk nodig hebben.”

Oprechte betrokkenheid

Angélique van Oversteeg: “Niet alleen de financiële bijdrage is belangrijk voor ons werk, ook de oprechte, duurzame betrokkenheid van de familie Van Breen is enorm waardevol. Marjan en Gerard geven weloverwogen, zij weten waar de nood hoog is en dragen dat ook uit binnen hun familie en vriendenkring. Zo zorgen zij voor meer draagvlak én realiseren zij een betere toekomst voor kinderen. Wij zijn de familie Van Breen heel dankbaar voor deze bijzondere en vruchtbare samenwerking.”

Seksuele uitbuiting van Indiase meisjes bestrijden

Het fonds investeert momenteel in het GOOD-project. Het doel is gedwongen prostitutie te stoppen van Devadasi-meisjes uit het Indiase Noord-Karnataka. Meisjes worden door hun ouders opgeofferd om geld voor hun zeer arme familie te verdienen met sekswerk. Lees meer over het project.

Terre des Hommes kan mede dankzij het New Future Fund deze negatieve cirkel doorbreken; meisjes worden uit de uitbuitingssituatie gehaald, zij krijgen (mentale) zorg, een opleiding, weerbaarheidstraining en de gemeenschap krijgt voorlichting over deze schadelijke traditie. Zo voorkomen we ook nieuwe slachtoffers.

Draagt u ook bij aan het New Future Fund?

Uw bijdrage aan het New Future Fund - klein of groot - is meer dan welkom! Samen kunnen we nog meer meisjes en jongens de kans geven op een schitterende toekomst! Wilt u doneren? Dan kunt u uw donatie overmaken aan Terre des Hommes Nederland, Den Haag o.v.v. New Future Fund op rekeningnummer: NL09 ABNA 0547 2931 19. 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een Fonds op Naam? Hier vindt u meer informatie.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan