Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Help een kind dat op straat leeft, weer veilig terug naar huis

21 maart 2022

In de hoofdstad Kampala leven ruim 4.000 kinderen op straat. Veel van deze kinderen komen uit plattelandsdorpen en hun families leven in diepe armoede. De kinderen worden met valse beloftes naar de stad gelokt en zijn vaak slachtoffer van kinderhandel, seksueel misbruik en uitbuiting.

Help een kind dat op straat leeft

Ruim 4.000 kinderen leven op straat

“Mijn naam is James Yesiga en ik werk voor Terre des Hommes in Oeganda. Hier in de hoofdstad Kampala leven ruim 4.000 kinderen op straat. Veel van deze kinderen komen uit plattelandsdorpen en hun families leven in diepe armoede. De kinderen worden met valse beloftes naar de stad gelokt en zijn vaak slachtoffer van kinderhandel, seksueel misbruik en uitbuiting. Ze moeten lange dagen werken of worden met geweld gedwongen om te bedelen. Hulp is hard nodig. We starten daarom vandaag met de campagne ‘Help een kind dat op straat leeft weer veilig terug naar huis’.”

Doneer nu

Over het project

Dit project doen we met onze lokale partner Dwelling Places. Samen zorgen we ervoor dat het grote aantal kinderen dat wordt verhandeld, of onder valse beloftes afreist naar de grote stad om te gaan bedelen of op een andere manier wordt uitgebuit, voorgoed afneemt. De meerderheid van deze kinderen komt uit de Karamoja-subregio, een extreem arm gebied waardoor kinderen extra kwetsbaar zijn voor kinderhandel of zich genoodzaakt zien om werk te zoeken. Kampala heeft ruim 4.000 kinderen van 7-17 jaar die op straat leven en/of werken.

Lees meer over het programma

Hoe komen wij in actie?

Als een kind in ons opvangcentrum komt, starten we de zoektocht naar familie. We helpen de familie om een beter inkomen te verdienen, zodat hun kind weer thuis kan wonen. We betalen schoolgeld en komen regelmatig kijken hoe het met hen gaat. Met jouw steun houden we kinderen veilig thuis en bieden we hen een betere toekomst.

Wat is ons doel?

  • 210 kinderen (110 meisjes, 100 jongens) zijn onmiddellijk beschermd.
  • 75 kwetsbare kinderen doorverwijzen die extra steun nodig hebben op het gebied van goede/gespecialiseerde zorg en ondersteuning.
  • 650 (328 meisjes, 322 jongens) uitgebuite scholieren ontvangen onderwijsondersteuning, waaronder schoolgeld, schoolmateriaal of psychosociale ondersteuning om op school te blijven.
  • 200 gezinnen van uitgebuite kinderen hebben deelgenomen aan inkomstengenererende activiteiten.

Deze doelen willen wij uiterlijk september 2022 hebben bereikt. Help je mee?

Hoe kun jij helpen?

Met jouw steun willen we kinderen blijvend van straat halen. We spreken ze aan en bieden hen een plek in ons opvangcentrum. Daar krijgen ze medische zorg, psychosociale begeleiding en gaan ze naar school. Met een bijdrage van bijvoorbeeld 24 euro geeft u een kind van de straat een nieuwe start. Kom in actie! 

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan