Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

"Ik kan nu andere kinderen beschermen tegen online seksueel misbruik"

8 november 2022

“Ik ben Chester en ik woon in Cebu City, Filipijnen. Ik ben de vice-voorzitter van de High Peer Support Group. Ik wil graag andere kinderen helpen en bewustzijn verspreiden over hun rechten als kind. Eén van de doelen van onze support group is om te voorkomen dat kinderen het slachtoffer worden van kindermishandeling en uitbuiting."

Ik wil graag andere kinderen helpen en bewustzijn verspreiden over hun rechten als kind.

Het voorkomen dat kinderen het slachtoffer worden van kindermishandeling en uitbuiting

“Ik ben Chester en ik woon in Cebu City, Filipijnen. Ik ben de vice-voorzitter van de High Peer Support Group.

Ik wil graag andere kinderen helpen en bewustzijn verspreiden over hun rechten als kind. Eén van de doelen van onze support group is om te voorkomen dat kinderen het slachtoffer worden van kindermishandeling en uitbuiting.

Het grootste probleem dat ik zie in de community waar ik woon,  is de aanwezigheid van misbruik en uitbuiting van kinderen. Veel kinderen werden door hun ouders mishandeld en verwaarloosd.  Bovendien gaan veel kinderen in mijn buurt niet naar school en wordt hun het recht op ontwikkeling ontnomen."

"Ik hoop ooit een buurt te zien waar kinderen vrij zijn van angst."

"Ik hoop ooit een buurt te zien waar kinderen vrij zijn van angst. Het zou goed zijn om kinderen heerlijk te zien lachen, spelen en genieten van het kind zijn. 

Waar ik het meest trots op ben is dat ik in staat ben geweest om mijn angsten te overwinnen en zelfvertrouwen te krijgen door andere kinderen te helpen, niet alleen in mijn buurt, maar ook in andere  buurten. Het is mijn hoop om andere kinderen te blijven helpen en mijn strijd voor kinderrechten en -bescherming te blijven doen.

In de toekomst wil ik graag ingenieur worden, daar studeer ik nu hard voor."

Check ons project CONEC

Stop online seksueel misbruik

Het aantal Filipijnse kinderen dat online seksueel wordt uitgebuit is de afgelopen 3 jaar verdrievoudigd en blijft snel groeien. Kinderen worden bijvoorbeeld gedwongen tot seksuele handelingen via social media. Ze zijn zich van tevoren te weinig bewust van de online gevaren of moeten door armoede zo hun geld verdienen. Deze traumatische ervaring kan leiden tot ontwikkelingsproblemen, een negatief zelfbeeld, depressie en zelfs zelfmoord.

Terre des Hommes beschermt kwetsbare kinderen, zodat zij zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen. Met ons nieuwe actieplan willen we online seksuele uitbuiting van kinderen in de Filipijnen voorkomen.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan