Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen

Je valentijn hoort je niet te dwingen om dingen te doen die je niet wil doen

13 februari 2022

Miljoenen kinderen wereldwijd worden seksueel uitgebuit. Zij lopen gevaar op straat, online, of zelfs thuis. Volgens schatting zijn op elk moment van de dag 750.000 mannen online op zoek naar seks met minderjarigen. Kinderen zijn extra kwetsbaar op plaatsen waar geweld dagelijks voorkomt en waar veel armoede is. Zeker als er weinig volwassenen zijn die bescherming bieden. Vooral meisjes lopen risico. 

Succes in strijd tegen seksuele uitbuiting
Succes in strijd tegen seksuele uitbuiting

Het is geen valentijnsdag voor de miljoenen kinderen die wereldwijd seksueel worden uitgebuit

Seksuele uitbuiting komt overal voor. In Nederland zijn naar schatting bijna 1.400 minderjarigen jaarlijks het slachtoffer van seksuele uitbuiting door uitbuiters en criminelen. Deze keiharde mensenhandelaren* beginnen soms  ‘onschuldig’ met online verleiding maar gaan al snel over tot chantage en bedreiging. 

In Oost-Afrika worden kinderen onder valse voorwendselen en zonder geld naar de grote stad gestuurd. Eenmaal daar zijn ze kwetsbaar voor seksuele uitbuiting op straat of in bordelen. 

In Azië worden kinderen die als hulp in het huishouden werken vaak ook seksueel uitgebuit. Bovendien zijn er veel kinderen die uit armoede op straat belanden. Zij zijn extra kwetsbaar voor seksuele uitbuiting. Onder andere door toeristen. Ook online is er een levendige markt voor seksuele uitbuiting van kinderen. 

*De term hiervoor werd eerst ‘Loverboys’ genoemd. Dat klinkt heel catchy maar deze benaming verbloemt de ernst van het misdrijf want het zijn keiharde mensenhandelaren.

Manifest seksuele uitbuiting

Wat kun jij doen?

Terre des Hommes heeft al tienduizenden kinderen bevrijd uit de handen van misbruikers. Nu de rest nog. Voor deze kinderen teken je dit manifest en strijd je samen met ons tegen seksuele kinderuitbuiting.

Heeft het nut om te tekenen?
Hoe meer mensen tekenen, hoe meer aandacht er is voor deze missie: seksuele uitbuiting moet stoppen! Jouw handtekening laat zien dat Nederlanders zélf om verandering vragen. Door een manifest te ondertekenen brengen jij en duizenden anderen het onderwerp onder de aandacht van de media, de politiek en het bedrijfsleven. Kortom, jouw stem is onmisbaar in onze gezamenlijke strijd tegen kinderuitbuiting.

Help je mee? Zeg NEE tegen seksuele uitbuiting en teken nu het manifest.

Wat doen wij?

In Afrika werken we samen met onze partners aan betere controle en beschermende wetten. Slachtoffers krijgen medische en psychische zorg en we helpen deze kinderen naar school. Via kinderrechten clubs maken we kinderen weerbaar om uitbuiting te voorkomen en kwetsbare families worden gesteund bij het verdienen van een inkomen.

In Azië lopen programma’s waarbij we kinderen steunen met psychosociale en juridische hulp, voorlichting en bescherming. 

Gerelateerd nieuws

16 mei 2022

Waarom een petitie tekenen zin heeft

Dat tekenen van een petitie, heeft dat nou echt zin? Soms lijkt (weer) een petitie tekenen zinloos. Aan de han…

8 februari 2022

Toename online seksuele uitbuiting van kinderen in de Filipijnen door corona

'Safer Internet Day' op 8 februari, een dag die in het teken staat van online veiligheid, is door de coronapan…

14 oktober 2021

Down to Zero: veel bereikt, maar vuist tegen seksuele uitbuiting blijft nodig

Het Down to Zero programma wil een eind maken aan de seksuele uitbuiting van kinderen en jongeren in tien land…

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube