Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Nepal: audio game voor kinderen om online veiligheid te vergroten

2 augustus 2023

In de strijd tegen online seksueel misbruik, kunnen kinderen in Nepal meer leren over online veiligheid door een gratis interactieve audio game te spelen. De game komt voort uit een samenwerking tussen Terre des Hommes, Viamo en de Nederlandse Postcodeloterij. Vanaf deze week kunnen kinderen het spelletje spelen door een speciaal telefoonnummer te draaien.

Audio game live in Nepal

Nodig in Nepal

Voor Nepal is deze game een geweldig hulpmiddel in de strijd tegen (online) seksueel misbruik. Op dit moment heeft het land hier veelvuldig mee te maken. NCMEC, een organisatie die in Nepal een tiplijn heeft waar je meldingen kan doen van (vermoedens van) seksueel kindermisbruik, heeft in 2021 ruim 263 duizend meldingen binnengekregen, 80 duizend meer dan het jaar ervoor. Uit cijfers van andere organisaties, waaronder Child Safe Net en Ecpat Luxemburg, blijkt dat ruim twaalf procent van de Nepalese kinderen en jongeren een vorm van online seksueel misbruik hebben meegemaakt.

SCROL

De audio game is onderdeel van het project SCROL (Safety for Children and the Rights Online), een project van Terre des Hommes met als doel om seksuele uitbuiting van kinderen en meer specifiek online seksuele uitbuiting van kinderen tegen te gaan. SCROL is actief in Nepal, Cambodja, Filipijnen en Kenia. In Nepal werkt Terre des Hommes samen met de lokale partners WYESHR, CWIN en CeLRRd.

Gratis spelen

Het spel werkt met een ‘Interactive Voice Response’, heeft verschillende scenario’s voor de speler en vraagt telkens om een reactie. Op deze manier navigeert de speler door verschillende verhalen en leert al doende. Zoe de Melo, programmamanager voor Terre des Hommes: “In het spel ben je het personage ‘Ayesha’. Via haar social media gebruik komt zij in allerlei riskante situaties terecht. Dit zijn echte situaties, omdat de game ontwikkeld op basis van ervaringsverhalen van de kinderen.” Het spel is zo vaak te spelen als iemand wil, het wordt namelijk gratis aangeboden. 

Meer informatie staat in ons Engelstalige bericht.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan