Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Wendy is slachtoffer van een mensenhandelaar: "Ik kan geen kant op"

8 januari 2021

Terre des Hommes strijdt tegen seksuele uitbuiting van minderjarigen, óók in Nederland. Dat doen we met ons programma WATCH Nederland. WATCH helpt slachtoffers, spoort mensenhandelaren op, ontmoedigt de vraagkant en werkt aan bewustwording bij jongeren over seksuele uitbuiting. Alles in nauwe samenwerking met de politie. Recent startten we een samenwerking met CoMensha - het Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel - in de aanpak van uitbuiting minderjarigen met de lancering van het onafhankelijk landelijk Meldpunt Uitbuiting Minderjarigen. Een van de slachtoffers is Wendy. Lees hier haar verhaal.

loverboys

Wendy bleef in Havo 4 zitten door veel problemen thuis. Haar vader was er nooit en haar moeder was te druk met haar werk. Wendy voelde zich eenzaam en zonderde zich steeds meer af van haar vriendinnen. Na school werd ze aangesproken door een knappe gespierde jongen met donkere haren en mooie kleren. Hij had een scooter en bracht haar naar huis.

Hij was lief, maakte haar aan het lachen en ze voelde zich speciaal. Ze ontmoeten elkaar vaker. Hij nam haar vaak mee uit en was de enige die haar begreep. Ze werd dolverliefd. Haar ouders vonden het maar niks.

Wendy kreeg ruzie thuis, pakte haar spullen en trok bij haar vriend in. Na een tijdje bleek dat hij enorme schulden had en hij vroeg Wendy om hulp. Als zij een tijdje in de prostitutie zou werken zouden ze snel geld verdienen. Hij zou het geld opzij leggen. Met tegenzin stemde Wendy ermee in. Het gedrag van haar vriend veranderde. Hij werd snel boos, bedreigde haar en begon haar ook te slaan.

Wendy is nog steeds samen met haar vriend. Zij ziet ook zijn goede kanten. Hij koopt wel eens wat leuks voor haar en ze heeft een hondje van hem gekregen. Het geld dat zij verdient geeft ze aan hem. Als hij haar slaat is het altijd op plekken die niet zichtbaar zijn voor anderen. Zijn vrienden houden haar in de gaten als zij werkt. Ze kan geen kant op.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan