Fondsen & Stichtingen

Terre des Hommes voorkomt kinderuitbuiting en bevrijdt kinderen uit uitbuitingssituaties. Onderwijs en voorlichting, opvang en psychosociale zorg, betere vervolging van daders van misbruik en lobby voor betere wetgeving en handhaving om kinderen te beschermen zijn belangrijke onderdelen van ons werk.

 

Onze aanpak

Onze aanpak is gebaseerd op de vier pijlers van het VN-Kinderrechtenverdrag: Prevention, Protection, Promotion en Prosecution. Terre des Hommes wil kinderuitbuiting structureel de wereld uit helpen. Wij steunen daarom niet alleen de slachtoffers, maar pakken het probleem bij de wortels aan. Onze duurzame aanpak delen we met partners, zowel organisaties als gemeenschappen, overheden en het bedrijfsleven om de rechten van kinderen op de kaart te zetten. Zodat kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen. Lees meer over onze aanpak, over onze programma’s of bekijk enkele praktische voorbeelden van onze impact.

Uw stichting of vermogensfonds

Graag horen we van u welk doel uw stichting of vermogensfonds voor ogen heeft en bespreken wij met u hoe Terre des Hommes daarin het best een rol kan spelen. Open en heldere communicatie, duidelijke afspraken en eerlijke terugkoppeling over resultaten en leerpunten van ons werk zijn voor ons belangrijke uitgangspunten.

Informatie en contact

Heeft u een vraag of opmerking over onze aanpak, over een specifiek programma of wilt u meer weten over de impact van ons werk, neem dan contact op met Arelys Yanez voor een vrijblijvend gesprek. Vertegenwoordigt u een corporate foundation, bekijk dan ook onze pagina voor bedrijven.

 

Stichting Dioraphte Terre des Hommes

Stichting Dioraphte verleent financiële steun aan kwetsbare groepen in enkele Oost-Afrikaanse landen. Zo steunde Stichting Dioraphte jarenlang het inmiddels financieel onafhankelijke ‘Operatie Hartslag’ en ondersteunt zij nu ons werk tegen kinderhandel, seksuele uitbuiting en kinderarbeid in Ethiopië en Oeganda. Lees meer >>

 

GSRD Foundation Terre des Hommes

Met steun van de GSRD Foundation, de corporate foundation van G-Star, startte Terre des Hommes projecten met beroepsopleidingen en begeleiding naar werk voor kwetsbare jongeren in Bangladesh en India waaronder het project 'van prostituee tot office manager', bekroond met de ASN Bank Wereldprijs. Lees meer >>