Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Cambodjaanse vlogger helpt seks taboes te doorbreken

13 september 2021

In Cambodja is het nog altijd een taboe om over seks te praten. Jongeren krijgen geen voorlichting en onjuiste informatie gaat van generatie op generatie. Om jongeren betere voorlichting te geven hebben we samengewerkt met Catherine Harry, een lokale vlogger en feministe.

Met haar platform “A Dose of Cath” bespreekt Catherine verschillende seksuele onderwerpen om zo het taboe te doorbreken. Van menstruatie tot wederzijdse toestemming. Maar ook huiselijk geweld en geweld tegen vrouwen komen aan bod. Om zo te voorkomen dat jonge meisjes zwanger worden en moeten trouwen.

Het Terre des Hommes team in Cambodja heeft tijdens een ontmoeting met Catherine tips gekregen over het verbeteren van de communicatie met de lokale jeugd. Met een eerlijke en open aanpak proberen we vertrouwen op te bouwen. Zo moedigen we de jeugd aan om openlijk vragen te stellen over seks. Catherine heeft ons ook geholpen om de juiste termen te gebruiken. Omdat een deel van de doelgroep slachtoffer is van gendergerelateerd geweld of tot de LGBTQ+-gemeenschap behoort, is het belangrijk het taalgebruik daar op aan te passen zodat niemand zich buitengesloten voelt.

Terre des Hommes wil de lokale bevolking zo goed mogelijke bereiken. Daarom werken we ook samen met lokale gezondheidsorganisaties. Zo willen we kinderen en jongeren informeren over hun rechten op het gebied van seksuele gezondheid. Ons doel is om uithuwelijking van jonge kinderen tegen te gaan. We blijven graag samenwerken met Catherine om zoveel mogelijk jongeren te bereiken. Zo willen we de Cambodjaanse jeugd helpen om de juiste beslissingen te maken over hun seksuele gezondheid en voortplanting.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan