Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Het corona dossier - onze reactie

12 mei 2021

Kwetsbare kinderen lopen nog meer risico op uitbuiting in deze coronacrisis dan normaal. Veel kinderen kunnen nog steeds niet naar school en missen zo hun veilige plek, terwijl hun ouders vaak niet kunnen werken en het gezin niet kunnen onderhouden.

Samen in actie tegen Corona

In Nederland en andere rijke landen vaccineren we onszelf ‘terug naar normaal’ en kunnen coronapatiënten rekenen op uitstekende medische zorg. Elders in de wereld zijn de beschikbaarheid van vaccins en goede zorg niet zo vanzelfsprekend en dat heeft dramatische gevolgen. Het coronavirus eist in India een recordaantal zieken en doden en ook in Nepal lijkt een ramp niet te voorkomen. Ook in landen in Afrika en andere kwetsbare delen van de wereld spant het erom. 

Om mensenlevens te redden, moeten we nú handelen. We komen alleen uit deze crisis door zo snel mogelijk en zoveel mogelijk mensen te vaccineren. Bovendien hebben India, Nepal en andere landen direct ondersteuning van hun gezondheidszorg en medische hulp voor coronapatiënten nodig. Giro555 roept iedereen op om te geven. Doe je mee?

1. Humanitaire noodhulp

De sociale en economische problemen door COVID-19 vormen een risico voor het welzijn en de bescherming van kinderen. Wij helpen hierin door hen en hun families te voorzien van hygiënekits, voedsel en financiële middelen waar nodig.

Noodhulp initiatieven

12 mei 2021

Giro555 samen in actie tegen corona

De samenwerkende hulporganisaties openen vandaag Giro555 voor een Nationale Actie om corona te bestrijden in a…

14 mei 2020

Support voor kwetsbare families in de corona crisis in Kenia

Onze lokale partner ANPPCAN - het Afrikaanse netwerk ter voorkoming van en bescherming tegen verwaarlozing en…

6 mei 2020

Corona preventie benodigdheden voor Turkana opvang Kenia

In de strijd tegen corona hebben we onze opvanghuizen voorzien van extra maatregelen om de bewoners tegen coro…

2 juni 2020

Humanitaire hulp in India

Ons lokale personeel en onze partners selecteerden de meest kwetsbare families in de regio’s Koderma en Giridi…

Laden...

2. Onderwijs

In Cambodja zijn sinds kort de scholen weer geopend. Maar bijvoorbeeld in India is het grootste gedeelte - vooral de grote steden - nog in ‘lockdown’. Hierdoor kunnen veel kinderen niet meer naar school. Veel van hen, vooral op het platteland, krijgen hierdoor geen onderwijs omdat ze geen hulpmiddelen hebben om dit online te volgen.

Laden...

3. Voorlichting

De komst van COVID-19 verhoogt het risico op kinderuitbuiting. Zo zijn families nu thuis in een vaak kleine ruimte wat zorgt voor meer huiselijk geweld. Daarom lichten we hen niet alleen voor over maatregelen tegen COVID-19, maar ook over manieren om kinderuitbuiting te voorkomen. We staan in constant contact met de gemeenschappen om hen informatie en advies te geven. 

Laden...

4. Meisjesbesnijdenis (FGM)

Terre des Hommes heeft tijdens de schoolsluiting in de coronacrisis zo’n 170 meisjes tussen de 8 en 16 jaar in Noord-Tanzania beschermd tegen genitale mutilatie oftewel meisjesbesnijdenis.

Dat doen we onder andere door hen een plek te bieden in het Masanga opvanghuis. Dit gebeurt normaal alleen in de vakanties, want daarbuiten zitten de meisjes op de kostschool. Nu de scholen in Tanzania gesloten zijn door de corona-uitbraak en de meisjes thuis zitten, lopen zij ook nu risico om besneden te worden. 

Samen kunnen we helpen

Corona heeft een grote invloed op de ontwikkeling van kinderen. Een onveilige thuissituatie, veranderingen in de familie-structuur en verlies van inkomen kunnen ervoor zorgen dat kinderen niet meer krijgen wat ze nodig hebben en zijn daardoor vatbaarder voor uitbuiting. 

Wij gaan door met ons werk; geen enkele bedreiging kan ons stoppen. Wil jij ons hierbij helpen? Doneer dan nu!

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube