Terre des Hommes logoZoeken
Doneer
Strijd mee

Strijd mee

Word donateurPartnersTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Kinderrechten in Nederland? Zo staat het ervoor!

23 april 2021
Vrijdag 30 april: overhandiging Kinderrechtencollectief rapport aan Staatssecretaris Blokhuis

Als je wilt weten hoe het ervoor staat met kinderrechten in Nederland, maak dan tijd vrij op vrijdag 30 april. Tijdens een livestream overhandigen wij de ngo-rapportage kinderrechten aan demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis. Hij is verantwoordelijk voor de naleving van het VN-Kinderrechtenverdrag in Nederland.

Uitnodiging online evenement op 30 april

Het Kinderrechtencollectief, waarvan Terre des Hommes een van de zes leden is, dient de rapportage ook in bij het VN-Kinderrechtencomité. Met de ngo-rapportage vertolken wij het geluid van de samenleving over de stand van zaken rond kinderrechten in Nederland, bieden we kinderen een podium en komen we op voor hun rechten.

Tijdens deze overhandiging vertellen ervaringsdeskundigen Marissa en Jacob de staatssecretaris hoe het is om in deze tijd op te groeien. Hoe het is om te leven in armoede en continue stress en hoe het is om drukte te ervaren over school, de thuissituatie en de toekomst.

Zorg dat je erbij bent op vrijdag 30 april om 10.50 uur. Mail naar info@kinderrechten.nl, dan ontvang je een paar dagen van tevoren de link naar de livestream. We zien je graag verschijnen!

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Aanmelden
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube