Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Meiden in India nemen het heft in eigen handen

1 februari 2021

Terre des Hommes leert kinderen over hun rechten en hoe ze zelf voor hun rechten kunnen opkomen. Want een belangrijk middel om kinderuitbuiting te stoppen, is child empowerment, ook wel child participation genoemd. Veel van deze zogenaamde ‘agents of change’ voeren inmiddels als tieners actie om zo ook anderen aan het denken te zetten. Zoals de Indiase Bhargavi en haar vriendinnen.

Bhargavi en haar vriendinnen voeren actie op straat 'Durf jij NEE te zeggen'!

'We zullen zelf moeten opkomen voor onze rechten'

De meiden trokken met protestborden naar scholen, winkels en drukke straten om zo aandacht te vragen voor ongelijkheid tussen jongens en meiden, kindhuwelijken en kinderarbeid. Zo bereikten ze meer dan duizend mensen, waaronder ook overheidsfunctionarissen. Barghavi: “In een wereld die steeds minder tolerant lijkt te worden, moeten we zelf opstaan voor onze rechten. Alle kleine druppels bij elkaar vormen een oceaan.”  

De meiden zijn slechts enkele van de vele agents of change van de Girls Advocacy Alliance, een van de programma’s van Terre des Hommes en partners. Een zeer effectieve werkwijze voor een daadwerkelijke verandering, aangezien de jongeren zélf laten weten een andere toekomst te willen

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan