Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Samenwerking met Nationale Postcode Loterij verlengd

28 januari 2021

De Nationale Postcode Loterij verlengt per 1 januari 2021 de samenwerking met Terre des Hommes voor een periode van 5 jaar. Sinds 1996 ontvangt Terre des Hommes jaarlijks 2,25 miljoen Euro voor het bestrijden van kinderuitbuiting. Onlangs is de samenwerking geëvalueerd en heeft de Raad van Commissarissen van de Nationale Postcode Loterij besloten de samenwerking voort te zetten.

Foto uit ons Down to Zero programma 2017, fotograaf Joris den Blaauwen

Verheugd

Terre des Hommes is verheugd over de voortzetting van de samenwerking. Zeker in deze onzekere corona tijden. Carel Kok, directeur Terre des Hommes: “Voor ons is de steun van de Postcode Loterij van groot belang voor de verwezenlijking van onze doelstelling: een wereld waarin kinderen niet meer worden uitgebuit. De corona pandemie heeft de situatie voor veel kinderen wereldwijd maar ook in Nederland verslechterd. Tegelijkertijd werd het werven van fondsen door de beperkende maatregelen ook moeilijker. De bijdrage namens de deelnemers van de loterij is voor ons een stabiele factor die onze hulpverlening mogelijk maakt. Daarvoor zijn we zeer dankbaar.”  

De Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 3 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers 105 goede doelen organisaties met minimaal 40% van de lotprijs. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 6,2 miljard euro aan mens en natuur gegeven.

Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij ook internationaal uitgerold en inmiddels actief in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland en Noorwegen waar de People’s Postcode Lottery, de Svenska PostkodLotteriet, de Deutsche Postcode Lotterie en de Norsk Postkodelotteri fondsen werven voor goede doelen.

In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia / Goede Doelen Loterijen is de derde grootste private donor aan goede doelen ter wereld. www.postcodeloterij.nl

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan