Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Shabnam: “Nadat mijn vader stierf, moesten we werken in de micafabriek”

30 november 2021

De Indiase Shabnam (11) ging naar school, totdat in 2019 haar vader stierf aan tuberculose. Het gezin kwam daardoor in de financiële problemen, en Shabnam moest haar moeder tijdelijk helpen met geld verdienen in de micafabriek.

Kinderarbeid mica India

"Ik zou willen dat mijn broer een fiets kreeg"

Het meisje miste haar vader vaak en vond het vreselijk om te moeten werken in de fabriek. Maar volgens haar moeder hadden ze geen andere keus. Na een gesprek met medewerkers van Terre des Hommes – die vertelden hoe schadelijk kinderarbeid is – hoeft Shabnam niet meer mee naar de fabriek. Maar naar school gaat ze ook nog niet, want er is geen geld voor schoolspullen en boeken.

Op de vraag wat ze graag wil hebben, antwoordt Shabnam: “Ik ben blij met alles wat iemand me wil geven.” Als we doorvragen zegt ze zelfs dat ze haar broer, die wel naar school gaat, een fiets wil geven zodat hij niet meer zover hoeft te lopen.

Haar moeder heeft hulp aangeboden gekregen bij het opzetten van een eigen bedrijf, maar dat heeft ze (nog) niet aangenomen: het runnen van een bedrijf lijkt haar gezien haar situatie te moeilijk en te riskant.

Kinderarbeid moet stoppen! Kinderen horen niet te werken in mijnen, zij horen naar school te gaan. Maak dit mogelijk voor Aman, Shabnam en hun leeftijdsgenootjes. Doneer direct!

  • Voor 15 euro krijgt een kind een schooltas met schoolspullen;
  • Voor 25 euro krijgt een kind een schooltas met schoolspullen en schoolboeken;
  • Voor 65 euro krijgt een kind een fiets om naar de middelbare school te fietsen.
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan