Terre des Hommes logo
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
Doneer
Strijd mee
HomeOnze missieWat we doenOnze winkelsZoekenDoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werken
Actueel

Shravanthi uit India: “In mijn omgeving worden meisjes als last gezien”

3 mei 2021

Shravanthi (15) uit India strijdt als youth advocate binnen onze Girls Advocacy Alliance voor de gelijkheid van jongens en meisjes. Zo vertelt ze kinderen en hun ouders over de risico’s van kindhuwelijken en het belang van onderwijs.

“In mijn omgeving worden meisjes als last gezien, die zo snel mogelijk moeten worden uitgehuwelijkt, alleen jongens hebben recht op onderwijs.”

Dat probleem verslechterde door de coronacrisis. Armoede, sluiting van scholen en verlies van inkomen zorgde voor een toename van het aantal kindhuwelijken. Meisjes trouwen vaak al rond hun 15e.

Maar Shravanthi zet zich ook in voor jongens. “Ik kwam in aanraking met een jongen die opgroeide bij zijn grootmoeder. Hij had geen vader en zijn moeder had een psychische aandoening. Omdat hij voor zijn grootmoeder moest zorgen, stopte hij met school. Wij hebben toen Childline geïnformeerd. Toen we hem weer zagen, bleek hij weer naar school te gaan!”

Ondanks mooie resultaten denkt Shravanthi dat er nog een lange weg te gaan is. “Het jong uithuwelijken van meisjes is een traditioneel gebruik, waarbij een ouderwetse denkwijze hoort. Ik zou dat graag willen veranderen.”

Lees meer over ons project
Laden...
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden