Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Terre des Hommes benoemt Frans den Houter als nieuw RvT-lid

16 december 2021

Medio november hebben we Frans den Houter verwelkomt tot de Raad van Toezicht. We zijn blij met de jarenlange ervaring en kennis op gebied van accounting en finance die hij meebrengt - een waardevolle toevoeging binnen onze organisatie.  

India

Een wereld waarin ieder kind gelijke kansen heeft

Frans den Houter werkte in het verleden voor ExxonMobil, Shell en Heerema Marine Contractors. Op dit moment is hij Chief Financial Officer bij de Royal BAM Group NV. Hij brengt zowel inhoudelijke kennis op gebied van accounting, controlling en corporate finance, als wel een brede management ervaring in project gedreven, internationale organisaties.

"Het is niet te bevatten dat het werk van Terre des Hommes zo hard nodig is, en dat er zo veel kinderen in de wereld moeten leven zonder de zekerheid van veiligheid. Ik hoop dat ik mijn kennis en ervaring in kan zetten om Terre des Hommes te steunen in de missie om alle vormen van kindermisbruik en uitbuiting te bevechten, op weg naar een wereld waarin ieder kind in vrijheid leeft en gelijke kansen krijgt." - Frans den Houter

Pim Oomens is na 9 jaar medio november afgetreden. Op verzoek van de Raad van Commissarissen bleef hij langer dan de afgesproken maximum termijn van twee keer vier jaar, om de continuïteit van kennis en ervaring te waarborgen. Wij zijn hem zeer dankbaar voor de lange inzet en toewijding waarmee hij zijn rol als RvT en Auditcommissie lid sinds 2012 heeft vervuld. 

Met de toetreding van Frans den Houter bestaat onze Raad van Toezicht nu uit vijf leden, waaronder ook Maarten Koopman (voorzitter), Bas Verheijen, Ilse Griek en Sigrid Jansen. De leden ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden en hebben geen zakelijke relaties met Terre des Hommes.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan