Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen

Terre des Hommes roept EU op tot het tegengaan van seksueel misbruik

14 september 2023

Terre des Hommes roept de EU op tot het tegengaan van seksueel misbruik en ondertekent samen met 169 ondertekenaars een brief, ter ondersteuning van de voorgestelde EU-verordening en ter voorkoming en bestrijding van seksueel misbruik van kinderen.

Lees de brief
Met het toegenomen aanbod in livestreaming neemt ook de vrees voor meer seksuele uitbuiting van minderjarigen toe.
Met het toegenomen aanbod in livestreaming neemt ook de vrees voor meer seksuele uitbuiting van minderjarigen toe.

EU-verordening

Wij ondersteunen de regelgeving om seksueel misbruik van kinderen te voorkomen en te bestrijden.

De bijgevoegde brief met 169 ondertekenaars (waaronder Julie Verhaar, directeur Terre des Hommes), is ter ondersteuning van de voorgestelde EU-verordening en ter voorkoming en bestrijding van seksueel misbruik van kinderen. 

Waarom is dit belangrijk?

Als de verordening niet wordt aangenomen, zal het het op 3 augustus volgend jaar illegaal worden voor elk internetbedrijf dat binnen de EU actief is, om technische hulpmiddelen te gebruiken om seksueel misbruik van kinderen online in communicatiediensten op te sporen. 

Dit zijn juist de diensten die het meest door daders worden gebruikt om materiaal over seksueel kindermisbruik uit te wisselen en kinderen te verzorgen. 

Lees de brief

Online kindermisbruik

Met de komst van het digitale tijdperk, is online kindermisbruik een groeiend probleem. Online kindermisbruik omvat verschillende vormen. Verspreiden en delen van beeldmateriaal van seksueel kindermisbruik. Maar ook grooming. Volwassenen maken hierbij doelbewust contact met minderjarigen om hen seksueel te misbruiken. De anonimiteit van het internet geeft daders vaak een gevoel van onkwetsbaarheid. Het bestrijden van kindermisbruik vereist internationale samenwerking. 

Lees dan ook de brief van slachtoffers van seksuele uitbuiting en families, gericht aan techbedrijven (zoals o.a. Meta, TikTok, Snapchat).

Help ons seksuele uitbuiting op internet tegen te gaan.

Brief van de slachtoffers
Strijd mee
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan