Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Terre des Hommes winkel vrijwilliger Mariza: “Ik word vooral blij van het contact met klanten”

8 april 2021

Ruim 1700 vrijwilligers zetten zich elke dag in voor de meer dan 40 Terre des Hommes winkels die Nederland telt. Wie zijn deze mensen? En wat motiveert hen om hun tijd en energie te steken in de strijd tegen kinderuitbuiting wereldwijd?

Mariza Looijen is voorzitter, secretaris én winkelmedewerker in de Terre des Hommes winkel in Delft

“De Bijenkorf onder de kringloopwinkels”

Mariza Looijen (54) is voorzitter, secretaris én winkelmedewerker in de Terre des Hommes winkel in Delft“De winkel in Delft bestaat al meer dan 25 jaar, en ik kom er al sinds het prille begin. Ik vind het principe van tweedehandswinkels gaaf, en ben dan ook een echte ‘Jans Tweedehands’. Zo’n vijf jaar geleden raakte ik in gesprek met de winkelcoördinator en zij vroeg mij of ik in de winkel wilde komen werken. Nu ben ik winkelmedewerker, en daarnaast inmiddels ook voorzitter en secretaris.

Het werk in de winkel is heel breed: van het selecteren van binnengekomen spullen tot het te woord staan van klanten, en van het ontwerpen van winkelbordjes tot het inrichten van de winkel en de etalage. Het is bijzonder om met een team van heel verschillende mensen te werken aan een frisse winkel en een mooie omzet. Voor iedereen is er wel passend werk te vinden. Hoewel ik al mijn werkzaamheden leuk vind, word ik vooral blij van het klantencontact: de sociale functie die we vervullen en een klant die blij de winkel uit loopt. Ja, we runnen een mooie winkel.

Wij streven er naar ‘de Bijenkorf onder de kringloopwinkels’ te zijn. We ontvangen veel en mooie spullen en we kunnen constateren dat er groei is. Spullen die al lang staan of die we niet kunnen plaatsen, gaan naar de Weggeefwinkel in Den Haag, en oud papier wordt ingezameld door de kerk. Ik vind het belangrijk dat we hiermee ook bijdragen aan duurzaamheid. 

Het afgelopen jaar was door corona een druk jaar. Maar daardoor hebben we ook kansen kunnen pakken. De winkel is geverfd, een gedeelte is opnieuw ingericht en het promotiemateriaal in de winkel is op één lijn gebracht. Momenteel werken we met winkelen op afspraak. We hebben met een aantal medewerkers proef gedraaid. Nu zijn we zover dat we aan alle medewerkers vragen of ze met de getroffen maatregelen en in deze opzet een dagdeel wil komen werken.

Het werk geeft me veel energie, dus ik hoop me nog lang voor de mooie winkel en het enorm goede doel te blijven inzetten. Zo dragen we bij aan kansen voor ieder kind.”

Vind de meest nabije winkel

Ook werken als vrijwilliger voor Terre des Hommes?

Ontmoet nieuwe mensen en doe mooi werk in de strijd tegen uitbuiting van kinderen. Als vrijwilliger bij Terre des Hommes doneer je met tijd. Ruimte over in je agenda? Zie wat jij kunt doen! Neem contact op met een winkel bij jou in de buurt, of neem een kijkje op de vacaturepagina!

Onze vrijwilliger vacatures
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan