Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

De kracht van meisjes en jonge vrouwen als inspiratiebron

1 maart 2021

Een van onze meest inspirerende programma’s is de Girls Advocacy Alliance, waarbij we strijden tegen geweld en economische uitsluiting van meisjes en jonge vrouwen. Door middel van voorlichting en training, ontwikkelen kwetsbare kinderen zich tot krachtige ‘agents of change’. Zo krijgen ze zélf de tools in handen om te werken aan de toekomst van hun land!

Zorg en bescherming voor elk kind

Één van de Agents of Change is Ravali: ‘Ik wil dat elk kind de zorg en bescherming krijgt die het verdient, en zo mijn land trots maken.’

Ravali werd aan het denken gezet toen een van haar nichtjes op jonge leeftijd werd uitgehuwelijkt. Ze zag hoeveel moeilijkheden ze hadden, en ook hoeveel ongelijkheid er was in de samenleving. Hierdoor besloot Ravali om zich aan te sluiten bij de Girls Advocacy Alliance en te strijden voor de rechten van meisjes en jonge vrouwen. 

Dans als kans

Albert Einstein zei: ‘In het midden van elke moeilijkheid ligt een kans’, en dat heeft Ravali geïnspireerd. Kansen nemen verschillende vormen aan en de vorm die Ravali koos was, dans!

Samen met 50 andere jongeren die Ravali mobiliseerde, voerde ze een grote groepsdans op om haar boodschap over te brengen aan besluitvormers die de positie van meisjes en jonge vrouwen tegenhouden. Ze is ook een getalenteerd striptekenaar, met tekeningen over de kracht van meisjes en jonge vrouwen, en kinderrechten. 

Meer weten over GAA?

Lees meer over de Girls Advocacy Alliance
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan