Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Giro555 samen in actie tegen corona

12 mei 2021

De samenwerkende hulporganisaties openen vandaag Giro555 voor een Nationale Actie om corona te bestrijden in arme en kwetsbare landen. De ramp in India laat de verwoestende gevolgen van corona zien en maakt schokkend duidelijk dat sneller vaccineren van levensbelang is. De hulporganisaties maken zich ook grote zorgen over de situatie in Nepal.

Giro 555 samen in actie. Het aantal overlijdensgevallen door corona is in India hoger dan waar ook ter wereld

Veilig door vaccinaties

Giro555 roept Nederland op om solidair te zijn met mensen in landen waar het krijgen van een vaccinatie veel lastiger is dan hier. Bijvoorbeeld door logistieke uitdagingen en door een gebrekkige gezondheidszorg. Het ingezamelde geld is voor het mogelijk maken van vaccinaties in kwetsbare landen en voor medische noodhulp aan coronaslachtoffers.

“Of je nou in Afrika, Europa of Azië woont, het is pas veilig wanneer iedereen gevaccineerd is,” zegt Suzanne Laszlo, actievoorzitter van Giro555. “Alle ogen zijn nu gericht op India, maar we houden onze adem in over wat er de komende weken en maanden in andere landen kan gebeuren.” Volgens de actievoorzitter kan de wereld deze pandemie alleen overwinnen als er wereldwijd wordt gevaccineerd, ongeacht nationaliteit of inkomen. “Terwijl mensen in Nederland bescherming krijgen, willen we hen vragen solidair te zijn met mensen in kwetsbare landen, waar het nog helemaal niet vanzelfsprekend is dat je een vaccinatie krijgt.”

555Collectebus naar priklocaties

Tijdens de actie zal ook de 555Collectebus gaan rijden. Hij zal verschillende plekken in het land aandoen waar mensen in actie komen en onder meer stoppen bij GGD-priklocaties.

Terre des Hommes in actie

Terre des Hommes geeft – als lid van de samenwerkende hulporganisaties – bij de besteding van de donaties in eerste instantie prioriteit aan India, mogelijk gevolgd door Ethiopië.

Onze hulp bestaat uit de volgende activiteiten:

  • Opzetten van vaccinatielocaties (ook in afgelegen gebieden)
  • Ondersteuning bij en training van medisch personeel en vrijwilligers bij het vaccinatieproces (waaronder toediening en registratie)
  • Ondersteuning bij het beheer van hulpmiddelen (waaronder ook koelboxen voor het vervoer van de vaccins)
  • Verstrekken van hygiënische hulpmiddelen zoals mondkapjes en ontsmettende zeep voor medisch personeel, maar ook aan agents of change (jonge leiders binnen onze projecten)
  • Voorlichting en ontkrachten van onwaarheden rondom het coronavirus
  • Voorlichting over het vaccin, het opbouwen van vertrouwen en mobilisatie van groepen.
Bekijk ons corona dossier

Zo beschermen wij kinderen tegen gevolgen corona crisis

Door de corona crisis is de armoede in de wereld toegenomen. Mensen verliezen hun baan en daarmee hun inkomen, waardoor kinderarbeid, kindhuwelijken, online seksuele uitbuiting en andere vormen van kinderuitbuiting zijn toegenomen. Door het sluiten van de scholen, is er bovendien minder toezicht en ontbreekt de veilige plek die de school biedt. 

Terre des Hommes beschermt de meest kwetsbare kinderen tegen deze gevolgen van het coronavirus. Wil je weten hoe? Klik dan op onderstaande button.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan