Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Nieuwe vaardigheden voor kindbruiden in India

1 december 2020

Bijna de helft van de meisjes in India trouwt op zeer jonge leeftijd, namelijk vóór hun 18e levensjaar. Deze kindbruiden, die vaak in armoede leven, helpen we met ons programma IMAGE. Tijdens de coronacrisis hebben we extra aandacht voor hun verslechterde situatie en de onrust rondom het virus.

Het leren van een nieuwe vaardigheid draagt ook bij aan hun zelfvertrouwen,

Hun situatie was al zorgwekkend, en daar is de angst voor het coronavirus bijgekomen.

Jong trouwen heeft enorme nadelen. De meisjes krijgen vroeg kinderen en gaan vaak niet meer naar school. Velen kunnen niet lezen, schrijven en rekenen. Daardoor kunnen ze geen goedbetaald werken vinden en blijven ze arm en afhankelijk van hun echtgenoten. Misbruik binnen kindhuwelijken komt veel voor.

Met ons programma IMAGE (Initiative for Married Adolescent Girls’ Empowerment) willen we  kindhuwelijken voorkomen en bieden we hulp aan meisjes die jong zijn getrouwd. Door hun rol binnen de gemeenschap te versterken, worden ze minder kwetsbaar voor misbruik en uitbuiting.

Zelfvertrouwen en voedsel verbouwen

Door de coronapandemie is de situatie van de meisjes verslechterd, zowel economisch als psychisch. Hun situatie was al zorgwekkend, en daar is de angst voor het coronavirus bijgekomen. Daarom organiseren we in de zuidelijke deelstaat Karnataka online therapiesessies. De meisjes krijgen praktische tips om met angst en spanning om te gaan, en er is ruimte om persoonlijke problemen te bespreken. Door nauw in contact te blijven, voorkomen we eveneens dat deze meisjes uit beeld verdwijnen, nu ze corona thuis moeten blijven en sociale voorzieningen gesloten zijn. 

Voedsel verbouwen

Ook worden er verschillende activiteiten aangeboden. Zoals moestuinieren, een activiteit met meerdere doeleinden: het is therapeutisch, én het levert het broodnodige voedsel op. Het leren van een nieuwe vaardigheid draagt ook bij aan hun zelfvertrouwen, en het biedt kansen om zelf een inkomen te verdienen. In totaal hebben we al 165 meisjes uit 18 dorpen geholpen. 

Lees meer over IMAGE
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan