Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Terre des Hommes winkel vrijwilliger Gré: “Het liefst doe ik dit werk elke dag”

8 april 2021

Ruim 1700 vrijwilligers zetten zich elke dag in voor de meer dan 40 Terre des Hommes winkels die Nederland telt. Wie zijn deze mensen? En wat motiveert hen om hun tijd en energie te steken in de strijd tegen kinderuitbuiting wereldwijd?

Gré Hilbrandie (77) is coördinator

“Als coördinator ben ik de spin in het web van een fantastisch team.”

Gré Hilbrandie (77) is coördinator bij de Terre des Hommes winkel in Assen“Ik begon in de winkel toen ik 12 jaar geleden met pensioen ging. Ik had altijd in de zorg gewerkt en viel in een groot gat, dus binnen een maand was ik hier al aan het werk. 

Ik koos voor dit vrijwilligerswerk vanwege de combinatie van de tweedehands winkel en het goede doel. Inmiddels kan ik daar ook het sociale aspect aan toevoegen: we hebben al jaren een vaste club vrijwilligers en ook veel vaste klanten. Eenmaal betrokken bij de winkel, gaan mensen vaak niet meer weg. 

Door corona zijn we een tijd dicht geweest, terwijl we wel veel spullen kregen. Daarom verkopen we nu alles voor 2 euro. Ook daarmee vervullen we een sociale functie, aangezien veel mensen het nu financieel moeilijk hebben. 

Zelf zijn we gelukkig niet in de problemen gekomen, omdat we financiële ondersteuning van de verhuurder kregen. Heel fijn, want ook nu zijn we nog maar halve dagen open: van onze 40 vrijwilligers durven maar 15 mensen het aan om te komen werken. 

Ik hoop dat de situatie snel weer als vanouds is, want het liefst doe ik dit werk elke dag. Ik vind het fantastisch om de spullen die binnenkomen weer te verkopen voor een mooi bedrag. Als coördinator ben ik de spin in het web van een fantastisch team. Samen proberen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor projecten tegen kinderuitbuiting.”

Vind de meest nabije winkel

Ook werken als vrijwilliger voor Terre des Hommes?

Ontmoet nieuwe mensen en doe mooi werk in de strijd tegen uitbuiting van kinderen. Als vrijwilliger bij Terre des Hommes doneer je met tijd. Ruimte over in je agenda? Zie wat jij kunt doen! Neem contact op met een winkel bij jou in de buurt, of neem een kijkje op de vacaturepagina!

Onze vrijwilliger vacatures
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan