Programma's

WATCH Nederland

WATCH Nederland strijdt tegen seksuele uitbuiting van minderjarigen in Nederland. WATCH Nederland helpt slachtoffers, spoort loverboys en mensenhandelaren op, ontmoedigt de vraagkant en werkt aan bewustwording bij jongeren over seksuele uitbuiting. Alles in nauwe samenwerking met de politie.

Jasper Iking

Programmamanager WATCH NL

Neem contact op!

Achtergrond

Elke minderjarige kan slachtoffer worden van seksuele uitbuiting door een loverboy. Dit is een serieuze vorm van mensenhandel, met ingrijpende gevolgen. Het begint vaak ‘onschuldig’ met online verleiding. Het slachtoffer heeft niet meteen in de gaten wat er gebeurt. Loverboys gebruiken verleiding, chantage en bedreiging. In heel korte tijd krijgen zij een slachtoffer volledig in hun grip.

WATCH Nederland zet zich in om dit te stoppen. Iedereen kan vermoedens van seksuele uitbuiting veilig melden. Elke melding wordt serieus onderzocht. Door een professioneel team, zonder dat iemand daar iets van merkt. Op deze wijze hebben we al meerdere jongeren geholpen en samen met politie daders ontmaskerd.

WATCH Nederland maakt het daders moeilijk. We zetten lokadvertenties en lokprofielen in om mensenhandelaren te ontmaskeren. En we laten potentiële klanten weten dat seks met minderjarigen strafbaar is. Zo voorkomen we dat er nog meer slachtoffers vallen.

WATCH Nederland werkt preventief om jongeren te leren om de gevaren van mensenhandel te herkennen.

Maak een melding bij WATCH Nederland
Doneer

Aanpak

Bij WATCH Nederland kunnen ouders, verzorgers, familie, vrienden, kennissen en ieder ander die vermoedt dat een minderjarige slachtoffer is van een loverboy, hun signalen delen. De observatie- en actie-unit van WATCH Nederland volgt signalen op en doet zowel online als offline onderzoek naar loverboypraktijken.

Onderzoeken en melden

Samenwerking met Nationale Politie

Ontmoedigen en ontmaskeren

Bewustwording creƫren

Doelen

Het doel van WATCH Nederland is om samen met betrokken partijen commerciële, seksuele uitbuiting van minderjarigen in Nederland te stoppen, zoals Terre des Hommes dat ook in andere delen van de wereld doet. 

  • Meldingen van mogelijke slachtoffers worden onderzocht en bij voldoende bewijs overgedragen aan de politie;
  • Klanten worden via lokadvertenties gewaarschuwd;
  • Loverboys en mensenhandelaren worden via webcrawlers opgespoord en doorgegeven aan de politie.

Partners van WATCH Nederland

Samen met ervaren partners werken we aan een wereld zonder kinderuitbuiting, waarin jongeren zich vandaag veilig kunnen voelen en beter kunnen omgaan met de toekomst. Doe mee met onze strijd.

Nationale Politie Nederland

Mensenhandelspecialisten

ICT bedrijven

HomeOnze missieWat we doenOnze winkels
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieRegio'sLanden
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden