Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Terre des Hommes behaalt her-certificering

21 mei 2020

We zijn verheugd aan te kondigen dat Terre Des Hommes International Federation, een volwaardig lid van het Keeping Children Safe (KCS)-netwerk, met succes opnieuw is gecertificeerd voor niveau 1! Dit betekent dat we effectieve veiligheidsmaatregelen hebben geïmplementeerd in al onze activiteiten volgens de International Child Safeguarding Standards.

Kindveilige organisatie

Als kindgerichte instelling staat kinderbescherming centraal bij Terre des Hommes Nederland. Het verwijst naar onze interne maatregelen - beleid, procedures en praktijken - die worden gebruikt om ervoor te zorgen dat een organisatie zelf een kindveilige organisatie is. Terre des Hommes Nederland geeft hoge prioriteit aan de bescherming van kinderen om ervoor te zorgen dat geen enkel kind schade wordt berokkend door het personeel van onze en onze partners, vrijwilligers of degenen die met ons zijn verbonden, zoals consultants en journalisten.

"De internationale federatie van Terre des Hommes heeft onlangs een certificering voor Keeping Children Safe Level 1 behaald, drie jaar nadat we voor het eerst een certificering had behaald. Het proces omvatte de herziening van de normen, het beleid en de praktijken van de leden van ons netwerk, die wereldwijd actief zijn om kinderen en jongeren mondiger te maken en te beschermen, met hoofdkantoor in vijf Europese landen. 

Als organisatie die is geworteld in het Verdrag inzake de rechten van het kind, is de veiligheid van kinderen en het beginsel "doe geen kwaad" van cruciaal belang voor ons werk. Om onze Level 1-certificering met Keeping Children Safe te vernieuwen, hebben we onze collectieve capaciteit en expertise versterkt en de bestaande praktijken op elkaar afgestemd. 

De aanbevelingen van Keeping Children Safe zullen leidend blijven voor het overwinnen van mogelijke zwakke punten in ons beveiligingssysteem. We waarderen de steun en begeleiding van Keeping Children Safe [...]. " - Delphine Moralis, secretaris-generaal - Terre des Hommes International Federation

 

Lees meer over Terre des Hommes International Federation
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan