Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Belem Azéta tijdelijk thuis in Burkina Faso

26 januari 2021

Belem Azéta is 24 jaar oud en woont met haar 3 kinderen tijdelijk in Burkina Faso vanwege de conflicten in haar eigen woonplaats.

Positieve veranderingen dankzij alle steun

Ik ben Belem Azéta en ik ben 24 jaar oud. Zoals je al op de foto ziet ben ik moeder van drie kinderen: twee meisjes en een jongen. Ik kom uit Yorsala, en ben getrouwd. Ik zorg elke dag voor mijn kinderen en ben huisvrouw. Momenteel wonen we tijdelijk in Burkina Faso vanwege de conflicten. 

“Ik heb Terre des Hommes leren kennen via mijn zussen. Dankzij alle steun, met name de medische zorg maar ook door bewustwording zien we onze kinderen elke week weer zichtbaar zien opfleuren. Daardoor zijn we in staat om onze zorgen op dit moment een beetje te vergeten”.

Lees meer over noodhulp
Doneer eenmalig of regelmatig
"Ik zie langzaamaan positieve veranderingen voor onze veiligheid en gezondheid, maar ook mentaal gaat het beter. Mijn droom is dat er aan dit alles een einde komt en dat we weer terug naar huis kunnen gaan”.
Belem Azéta
this is a subtitle

Burkina Faso

Burkina Faso staat voor een groot aantal uitdagingen: de Sahelregio is zwaar getroffen door conflicten, wat resulteert in massale ontheemding van mensen. Het land wordt ook getroffen door toenemende concurrentie om afnemende hulpbronnen en klimaatveranderingen, die gepaard gaan met armoede en een gebrek aan mogelijkheden om in het levensonderhoud te voorzien. Terre des Hommes biedt hierbij bescherming en gezondheidsdiensten.

Daarom hebben we in ons onlangs afgeronde Joint Response-programma in Burkina Faso

  • bewustmakingssessies over kinderbescherming en gendergerelateerd geweld aan meer dan 25.000 mensen gegeven
  • psychosociale ondersteuning aan 8.700 leden van de gemeenschap
  • 5 kindvriendelijke ruimtes opgezet waarin bijna 8.500 kinderen profiteerden van emotionele steun en informele educatieve activiteiten
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan