Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

"Ik kan dankzij de naaimachine voor mijn familie zorgen"

27 oktober 2021

“Ik wilde altijd al graag met stoffen werken", zegt de 17-jarige Kamala* uit India. Maar nadat ze op haar 13e trouwde, dacht het meisje dat haar droom nooit meer zou uitkomen.

"Ik kan kleding maken én herstellen"

Het leven keerde gelukkig ten goede toen ze in aanraking kwam met medewerkers van IMAGE, een lokaal programma van Terre des Hommes, speciaal voor meisjes als Kamala.

“Ik vertelde aan de mensen van IMAGE dat ik echt heel graag kleermaker wilde worden”, vertelt ze enthousiast. “Ze hebben mij toen aangemeld voor een opleiding waar ik het vak heb geleerd. Ik kan nu bijvoorbeeld blousjes, shawls en topjes maken, en ik weet hoe ik kleding kan herstellen."

De man van Kamala heeft voorlichting gekregen die speciaal gericht is op de partners van de meisjes en jonge vrouwen. Daar leerde hij onder meer hoe belangrijk het is om je vrouw te steunen, wat de gevaren zijn van te jong trouwen en wat dit betekent voor het welzijn van Kamala.

Innovatieve denker

“Mijn man zag hoe blij ik was dat ik het vak heb geleerd en dat maakte hem ook weer gelukkig. Hij heeft mij een eigen naaimachine cadeau gegeven!", zegt een stralende Kamala. 

Kamala is trouwens niet alleen goed in naaien, ze is ook nog eens een innovatieve denker. 

“Sinds het begin van corona de coronapandemie is de vraag naar kleding afgenomen. Daarom besloot ik oude sarongs van mensen uit het dorp te verzamelen en daar beddengoed voor hen van te maken. Per laken verdien ik 200 rupiah (2,30 euro) en bespaar ik ook nog eens op het inkopen van stoffen!"

Het beddengoed van Kamala is ontzettend populair in het dorp en dankzij het inkomen dat zij hiermee verdient, kan ze haar familie ondersteunen in deze zware coronatijd.

 “Het is zo'n geweldig gevoel dat ik voor mijn famile kan zorgen in deze hele moeilijke tijd. Dit was nooit mogelijk geweest zonder de komst van Terre des Hommes in mijn leven. Het leren van mijn nieuwe vaardigheden is echt een zegen geweest en de naaimachine is een geschenk naar mijn hart."

*Uit privacy-overwegingen gebruiken we niet de echte naam van het meisje. 

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan