Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen

Tablets voorzien in online lessen voor Dhanamma

6 april 2021

Dhanamma (18) uit India moest door de coronapandemie en de lockdowns moest tijdelijk stoppen met school, maar de medewerkers van IMAGE zorgden voor tablets, waardoor de meisjes online lessen konden volgen.

Dhanamma
Dhanamma

Dankzij IMAGE komt Dhanamma voor zichzelf op

Dhanamma (18) uit India moest vanwege de armoede in haar gezin op haar 14e met haar neef trouwen, waardoor ze tot haar spijt moest stoppen met school. Het getrouwde leven bracht haar geen geluk. Haar man ging ervandoor met zijn ex-vrouw en liet Dhanamma achter. Ze ontwikkelde angsten en een eetstoornis, en deed meerdere keren een poging tot zelfmoord. 

Toen kwam ze in aanraking met het IMAGE-project van Terre des Hommes, een project voor jong getrouwde meisjes. In dit project helpt Terre des Hommes de meisjes om voor zichzelf op te komen, bieden ze ze aan om een vak te leren en geven zij voorlichting aan hun omgeving om ze zo beter te beschermen.

Doneer eenmalig of regelmatig

Online lessen met tablet

Zo leerde Dhanamma over de risico’s van kindhuwelijken en kreeg ze de gelegenheid om weer naar school te gaan en een vak te leren. Door de coronapandemie en de lockdowns moest ze hier tijdelijk mee stoppen, maar de medewerkers van IMAGE zorgden voor tablets, waardoor de meisjes online lessen konden volgen.

“Ik maakte me zorgen over de voortgang van mijn studie maar dankzij de tablet kon ik elke dag 2 uur leren voor mijn examen,” vertelt Dhanamma. Nu verdient ze haar eigen inkomen met het maken van kleding.  

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan