Terre des Hommes logoZoeken
Doneer
Strijd mee

Strijd mee

Word donateurPartnersTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Een nieuw leven voor Lilian

20 januari 2021
Hulp aan jongeren in Oeganda

Lilian (15, niet haar echte naam) uit Oeganda werkt sinds 2 jaar in de prostitutie. Haar ouders zijn gescheiden en haar vader is overleden. Er was weinig toezicht op de jonge Lilian, die zich daardoor liet verleiden om geld te verdienen in een bordeel in de buurt. Daar kwam ze in aanraking met onze partnerorganisatie UYDEL, die zich dagelijks inzet om uitbuiting van jongeren in Oeganda tegen te gaan.

"Ik ben dankbaar voor de hoop die Terre des Hommes en UYDEL mij hebben gegeven."

Om rond te komen heeft Lilian dagelijks 15 klanten, waarmee ze 5000 shs (ca. 1 euro) per klant verdient. Daarvan betaalt ze een deel aan de manager van het bordeel, in ruil voor een kleine kamer. Een tijdje geleden brak de stress van het werk haar op. Ze kreeg vaak te maken met geweld, psychologische mishandeling, soa’s en mannen die niet betaalden. Maar overal waar ze solliciteerde, wilde de manager eerst seks met haar hebben. Door de uitbraak van het coronavirus nam de armoede toe, en zag ze zich genoodzaakt weer aan het werk te gaan.

Lilian kwam in aanraking met de maatschappelijk werkers van UYDEL toen ze haar in het bordeel aanspraken. Ze stemde in met de geboden hulp. Sinds augustus 2020 krijgt ze psychische ondersteuning, sessies gedragsverandering, en trainingen in beroeps- en levensvaardigheden. Ook ontvangt ze voedsel, zeep en maandverband.

Ze vertelt: “Ik ben dankbaar voor de hoop die Terre des Hommes en UYDEL mij hebben gegeven. Ik weet nu dat ik kan stoppen met sekswerk en dat een ander leven mogelijk is. Het geeft me een goed gevoel dat ik kennis en vaardigheden opdoe waarmee ik een ander leven kan leiden, een leven zonder uitbuiting. Ik leer nu om te werken in een bakkerij. Ik zou graag ooit mijn eigen bakkerij beginnen.”

Steun ons werk
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Aanmelden
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube