Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Een nieuwe kans voor Zahra's dochters

5 oktober 2020

Zahra (26) kwam in 2013 met haar familie naar Libanon waar ze Rami, haar toekomstige man, ontmoette. Samen kregen ze vier kinderen, twee jongens en twee meisjes. Ze wonen in Saida en kwamen via de gemeenschap in aanraking met het Back to the Future-programma.

Thuisonderwijs

In december 2019 bezocht het gezin het centrum van Back to the Future, op zoek naar onderwijs voor hun kinderen. Khadija (5) en Israa (4) konden meteen terecht bij het Community Based Early Childhood Education, basisonderwijs voor de jongste kinderen. Maar al snel moest het centrum voorlopig zijn deuren sluiten. De Libanese overheid riep de noodtoestand uit in verband met de corona-uitbraak.

Sinds mei is er een totale lockdown voor het onderwijs, daarom hebben we sindsdien het speciale I Learn From Home-programma. Een aangepaste versie van ons onderwijsproject, in samenwerking met Seenaryo, waardoor kinderen vanuit huis les kunnen blijven volgen. We werken hiervoor samen met zorgverleners die toegang hebben tot interactieve lessen. Deze kunnen zij met kinderen en hun ouders delen via WhatsApp-groepen. Zo houden zij contact met de kinderen en kunnen zij hen begeleiden bij de thuislessen.

Onderwijs brengt kinderen tot bloei

Twee jaar geleden ontdekte de familie dat Israa een spraakgebrek heeft en daarom extra onderwijsondersteuning nodig heeft. Israa krijgt nu via ons project, met steun van lokale partner Al Moasat Association, spraaktherapie.

Sinds de nationale corona-lockdown krijgen de vier broers en zussen onderwijs op afstand. Daarnaast krijgt ook elk kind een-op-een extra onderwijsondersteuning.

De meisjes ontwikkelen zich erg goed en doen met plezier de oefeningen in hun werkboek. Zelfs zonder veel hulp van hun moeder. Israa spreekt al steeds meer letters uit die eerst heel moeilijk voor hem waren. Khadija was in eerste instantie erg verlegen en sprak amper met haar klasgenootjes en leerkrachten. Dat is nu steeds meer aan het veranderen. Ze is enthousiast aan het leren en opent zich steeds meer. 

"Mijn kinderen zijn echt veranderd sinds zij meedoen aan Back to the Future. Voorheen zaten mijn dochters veel voor de tv en deden verder weinig. Vooral Sally, zij heeft echt onderwijsondersteuning nodig. Hun leven is echt veranderd. Ze zijn gemotiveerd, enthousiast en ze hebben heel veel vrienden gemaakt.  Ik zie hoe ze - zelfs dus met leren op afstand - groeien."

"Back to the Future" is funded by European Union in Lebanon, through the EU Regional Trust Fund in response to the Syrian crisis, the EU Madad Fund, and implemented in partnership by AVSI, Terre des hommes Italy in Lebanon and War Child Holland in Lebanon #BackToTheFuture #EducationForAll #EUTF4Syria #EU4Youth #EUMadadFund #ILearnFromHome #seenaryoplaykit
Back to the Future
this is a subtitle
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan