Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen

GFEMS en Tere des Hommes samen tegen kinderhandel in Kenia en Oeganda

16 april 2021

In samenwerking met het Global Fund to End Modern Slavery (GFEMS) start Terre des Hommes in Kenia en Oeganda nieuwe projecten tegen seksuele uitbuiting van minderjarigen. Daarin staan preventie, onderwijs en training voor de slachtoffers centraal

Children

Focus ligt op preventie en onderwijs

In Kenia richt het project zich naast preventie, op de terugkeer naar school van jonge slachtoffers in de leeftijd van 9-15 jaar. Voor de wat oudere slachtoffers van 16-18 jaar zijn er vaardigheidstrainingen, stages en leerprojecten waaraan zij kunnen deelnemen. Voor families is er ondersteuning in de vorm van inkomensgenererende activiteiten. In plekken die bekend staan als hotspots voor kinderhandel en seksuele uitbuiting aan de Keniaanse kust, wordt gekeken hoe het aanbod van kinderen te verminderen en de oorzaken van de kinderhandel voor seks te beïnvloeden. 

In Oeganda werken we aan preventie door nationale regels voor kinderbescherming op lokaal niveau toe te passen. Het werkgebied is de Karamoja regio waar het project het aanbod van kwetsbare kinderen wil verminderen en de oorzaken die seksuele uitbuiting mogelijk maakt wil wegnemen. 

GFEMS en Terre des Hommes onderzoeken ook of het werken met de mensen in de gemeenschappen tot positieve gedragsverandering leidt. 

De projecten zijn mogelijk door financiering van het US Department of State’s Office to Monitor and Combat Trafficking in Persons. Het US Department is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze webtekst. 

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan