Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Girlpower: deze meiden strijden voor kinderrechten in Azië

9 september 2021

Werken mét kinderen, in plaats van werken vóór kinderen. Dat is het uitgangspunt van diverse projecten van Terre des Hommes. Ook in Azië hebben talloze kinderen zich via onze kinderrechtenclubs ontwikkeld tot bevlogen tieners die zich hard maken voor kinderrechten. Maak kennis met de toekomstige leiders van Cambodja, India en Indonesië!

Sok Liv uit Cambodja: “Ik wil mijn kennis doorgeven zodat kinderen zichzelf kunnen beschermen”

Sok Liv faciliteert als youth volunteer kinderrechtenclubs namens Terre des Hommes in Cambodja. In deze video vertelt ze over haar motivatie: “Gebrek aan geld is een groot probleem in mijn dorp, het is het enige waar volwassen met mee zijn. Huiselijk geweld komt ook veel voor. Ik wil mijn kennis over kinderrechten en het belang van onderwijs doorgeven, zodat andere kinderen zichzelf ook kunnen beschermen tegen uitbuiting.”

Ze geeft ook tips over hoe kinderen zich kunnen beschermen tegen het coronavirus: “Was je handen, zorg voor goede weerstand met gezonde voeding en voldoende beweging, blijf bij groepen uit de buurt en neem altijd een mondkapje en ontsmettingsmiddel mee!” Bekijk de video: 

Laden...

Shravanthi uit India: “In mijn omgeving worden meisjes als last gezien”

Shravanthi (15) uit India strijdt als youth advocate binnen onze Girls Advocacy Alliance voor de gelijkheid van jongens en meisjes. Zo vertelt ze kinderen en hun ouders over de risico’s van kindhuwelijken en het belang van onderwijs.

Lees meer over Sravanthi

Kimsan uit Cambodja: “Geef kinderen liefdevolle aandacht, en ze geven de toekomst kleur”

Kimsan loopt stage bij Terre des Hommes in Cambodja. Als voormalige youth advocate kreeg ze ooit zelf voorlichting over kinderrechten en training om kinderuitbuiting tegen te gaan. Wat drijft haar? “Ik wil mijn kennis doorgeven, zodat andere kinderen zichzelf ook kunnen beschermen tegen uitbuiting.” 

Lees meer over Kimsan

Vio uit Indonesië: “Ik weet hoe hard de wereld voor kinderen kan zijn”

Vio is een kinderrechtenactiviste uit Indonesië. Ze is actief voor Yayasan Embun Pelangi (YEP), een door Terre des Hommes gesteunde organisatie. “In Indonesië wordt je als kind geleerd stil te zijn als ouderen spreken, ook al gaat het over ons. Volgens mij is het juist deze gewoonte die mij zo fel heeft gemaakt.” Haar motivatie om kinderrechtenactivist te zijn komt voort uit wat zij in haar eigen gemeenschap heeft gezien, maar ook zelf heeft ervaren. ‘Kinderen zijn enorm kwetsbaar en onze samenleving is keihard’.

Lees meer over Vio
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan