Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Leergierig, ongeacht de omstandigheden

19 juli 2021

Stel je voor: een jong meisje met een enorme leergierigheid en een moeder die er alles aan doet om dit mogelijk te maken, ondanks haar eigen gebrek aan scholing. De setting is Tripoli, Noord-Libanon, waar Noha en haar familie verblijven nadat ze Syrië ontvlucht zijn.

Noha volgt Level 1 van het Early Childhood Education-programma. Noha's moeder heeft een belangrijke missie: haar dochter moet kunnen leren, ongeacht de omstandigheden. Misschien omdat ze zelf nooit de kans heeft gehad om naar school te gaan. Ze ondersteunt haar dochter bij haar lessen, maar doet ook aan zelfstudie om de kennis die ze mist bij te spijkeren.

“Het enige wat ik wil is dat ze opgroeit in de wetenschap dat ze een mooie toekomst voor zich heeft. Ik wil gewoon dat ze gelukkig is en ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat dat gebeurt.” - Noha’s moeder

Toen Frans voor haar moeder een uitdaging werd omdat ze het zelf niet spreekt, begon Noha’s lesmaterialen te bestuderen. Ook veranderde ze de kamer van het meisje in een klaslokaal, waar zij en Noha samen studeren en lessen doornemen. Als haar vader 's avonds thuiskomt, staat Noha popelend te wachten. Ze wil graag delen wat ze die dag heeft geleerd.

“Noha is een van de slimste leerlingen die we hebben. Ze kan niet wachten om nieuwe stof te leren en wil aan zoveel mogelijk lessen meedoen!” - Noha’s begeleider

Noha's droom is om kinderarts te worden, zodat ze kinderen kan helpen gezond te blijven.

Lees meer over Back to the Future
Back to the Future wordt gefinancierd door de Europese Unie in Libanon, via het Regionale Trustfonds van de EU als antwoord op de Syrische crisis, het EU Madad Fonds, en wordt uitgevoerd in partnerschap door AVSI Midden-Oosten, Terre des Hommes Italië in Libanon en War Child Holland in Libanon.
Back to the Future
this is a subtitle
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan