Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Leren tijdens de lockdown met digitaal onderwijs

1 december 2021

Vidya (11) werkte in de micamijn sinds ze 5 jaar oud was. Toch ging ze daarnaast ook af en toe naar school. Toen de scholen als gevolg van het coronavirus moesten sluiten, had ze opeens niets te doen en namen haar ouders haar hele dagen mee naar de micamijn om te werken. Ze vertrok om 7 uur ’s ochtends en kwam om 16 uur terug. Soms kookte ze ook nog in de ochtend voor het gezin.

Kinderarbeid mica India
Laden...

Kinderarbeid is dichterbij dan je denkt.

Duizenden kinderen werken nog steeds in levensgevaarlijke mijnen. Hier graven ze de grondstof mica op, een mineraal dat in onze auto’s, makeup en allerlei electronica zit

Net zoals de 11 jaar oude Vidya. Elke dag moest zij werken om een klein beetje geld te verdienen voor haar familie. Maar dankzij de hulp van Terre des Hommes kan Vidya nu naar school en hoeft ze niet meer te werken in de mijnen. Ze krijgt les door samen met andere kinderen te kijken naar educatieve filmpjes. En ze krijgt schoolspullen, zodat ze thuis kan oefenen. 

“We werkten van 7.00 tot 16.00 uur in de micafabriek”

In 2020 introduceerde Terre des Hommes digitaal onderwijs in het dorp van Vidya. Er werd een projector geïnstalleerd waarop educatieve video’s werden vertoond. Zo konden de kinderen tijdens de lockdowns toch blijven leren. Vidya ontving ook schoolspullen, zoals boeken, schriften en stiften, zodat ze thuis verder kon leren. Het meisje houdt vooral van taal en gedichten.

Omdat Vidya nu thuis kon leren, namen haar ouders haar niet langer mee naar de mijn. Ze is in afwachting van de heropening van haar school.

Maak dit ook mogelijk voor kinderen zoals Aman, Shabnam en hun leeftijdsgenootjes. Doneer direct!

  • Voor 15 euro krijgt een kind een schooltas met schoolspullen;
  • Voor 25 euro krijgt een kind een schooltas met schoolspullen en schoolboeken;
  • Voor 65 euro krijgt een kind een fiets om naar de middelbare school te fietsen.
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan