Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Opgebloeid als leider

8 februari 2021

Mangala (nu 14) uit India, trouwde toen ze nog studeerde in haar derde jaar. Als derde oudste dochter van de zeven, werd ze op zeer jonge leeftijd uitgehuwelijkt, net als haar oudste zusters. De belangrijkste reden voor het uithuwelijken was de grote armoede binnen het gezin. Ze leefden van de landbouw, maar dat leverde door de zware regenval nauwelijks meer iets op.

Mangala ontvangt haar diploma

Het effect van het IMAGE project

Mangala (nu 14) uit India werd op zeer jonge leeftijd uitgehuwelijkt, net als haar oudste zusters. Na haar huwelijk besloot haar vader haar opleiding stop te zetten en haar te laten werken. 

Gelukkig kwamen zij en haar oudere zussen in contact met het IMAGE-Team, een project van Terre des Hommes. Zij gingen regelmatig op bezoek en overtuigden Mangala’s ouders om haar weer naar school te laten gaan.

Nu gaan alle zussen weer naar school en worden ze ondersteund met studiemateriaal en collegegeld. Ook besloten hun ouders om de meisjes thuis te laten wonen tot hun achttiende.

Van deelnemer naar leider

Mangala is inmiddels een actieve deelnemer aan alle projectbijeenkomsten en workshops over kinderrechten, voorlichtingsprogramma's over kindhuwelijken en gendergerelateerd geweld. Door haar leiderschapskwaliteiten en vastberadenheid om tegen kindhuwelijken te vechten, is ze een inspirerende ‘movement leader’ geworden.

Ze geeft nu voorlichting over kindhuwelijken, kinderrechten, kinderarbeid en de belang van onderwijs. Ook voorkomt ze zelf actief kindhuwelijken. "Ik wil wetenschapper worden en als movement leader bijdragen aan een ​​samenleving zonder kindhuwelijken en kinderarbeid. En ik wil dat meer meisjes weer terug naar school gaan."

Lees meer over IMAGE
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan