Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Na jaren werken in de mijnen gaat Riya nu naar school!

2 december 2021

Het is nauwelijks voor te stellen, maar de Indiase Riya is nog maar 11 jaar oud en werkt toch al 4 jaar in de micamijnen. Ze had het geluk dat haar moeder in contact kwam met medewerkers van Terre des Hommes. Nu gaat ze af en toe naar school, en vanaf april 2022 begint ze zelfs met een volledige opleiding!

Kinderarbeid India mica
Laden...

Kinderarbeid is dichterbij dan je denkt...

Duizenden kinderen werken, nog steeds in levensgevaarlijke mijnen. Dag in dag uit, urenlang, werken kinderen onder vreselijke omstandigheden in levensgevaarlijke mijnen. Zoals ook de 11jarige Riya. Kinderen als Riya graven naar het mineraal mica. Een belangrijke grondstof, die wordt gebruikt in onze auto, laptop of makeup. Maar de prijs die deze kinderen betalen is enorm. Ze worden uitgebuit en kunnen niet naar school. Dit moet stoppen. Terre des Hommes komt in actie en jouw hulp is onmisbaar. Want grote producenten kijken weg en doen niets. Wij zeggen NEE tegen kinderarbeid. Jij toch ook? Teken nu de petitie!

“Ik moest mica verwerken in een donkere kamer. Ik was bang in het donker en moest vaak huilen.”

Riya (11) gaat al naar de micamijn sinds ze 7 jaar oud is. Vóór de coronapandemie ging ze daarnaast ook af en toe naar school, maar door de toegenomen armoede is daar nu geen geld meer voor. 

In 2020 kwam Riya’s moeder in contact met medewerkers van Terre des Hommes, die haar vertelden over het belang van onderwijs. Riya kreeg een leerpakket en haar moeder kreeg geld om te investeren in een geitenhouderij. Als gevolg hiervan ging Riya vaker naar school, en minder naar de micamijn. 

Onze collega’s hebben Riya nu geselecteerd voor een kostschool in de buurt, zodat ze helemaal niet meer naar de fabriek hoeft. Het meisje was meteen erg enthousiast, en haar moeder – die het aanvankelijk spannend vond om haar dochter alleen weg te laten gaan – is er nu ook van overtuigd dat dit een fantastische kans is voor haar. Naar alle waarschijnlijkheid begint Riya in april 2022 met haar opleiding. 

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan