Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Safer Internet Day: momenteel in de EU hoogst actueel

9 februari 2021

Begonnen in 2004 als een initiatief van het EU SafeBorders project, wordt Safer Internet Day momenteel in 170 landen ‘gevierd’. Niet alleen is door de nieuwe, strengere privacy wetgeving die op 20 december in de EU in werking trad, Safer Internet Day actueler dan ooit, maar ook door de toename van de tijd die kinderen online spenderen als gevolg van de corona crisis. De nieuwe EU privacy wetgeving heeft tot gevolg dat ICT-bedrijven als Facebook geen software meer inzetten om online kindermisbruik op te sporen.

Online meeting (Cambodia)

Hoe wij ervoor zorgen dat kinderen veiliger online zijn:

Het online luisteren en versterken van de stemmen van kinderen, vrouwen en de LGBTQ + gemeenschap

Om kinderen in staat te stellen hun stem te laten horen in kwesties met betrekking tot hun veiligheid en bescherming tijdens de pandemie, bood Terre des Hommes’ regiokantoor in de Filippijnen een online sessie aan jeugdleiders aan en leerde hen om de situatie en het welzijn van andere kinderen te begrijpen.

Dit gaf de kinderen de mogelijkheid om hun gevoelens te uiten en hun mening en suggesties te geven over de invloed van Corona op hen, zoals bezorgdheid over genderkwesties die worden veroorzaakt en verergert door de pandemie.

Als reactie hierop had het Girls Advocacy Alliance-project verschillende maatregelen genomen met steun van de partnerorganisaties van Terre des Hommes, zoals SPARK!

Dit was een reeks webinars voor het publiek om de gevolgen van de pandemie voor het leven van vrouwen en de leden van de LGBTQ + -gemeenschap te bespreken.

Deze webinars waarbij andere organisaties en ambassades betrokken waren, hebben geleid tot een groter bewustzijn en begrip van uitdagingen met betrekking tot genderidentiteit, genderexpressie en seksuele geaardheid. Ze hadden gemeenschapsleden aangemoedigd om hun ervaringen te melden.

Bovendien hebben de webinars de wetgevende macht en lokale overheid eenheden beïnvloed en aangemoedigd om wetten correct en eerlijk uit te voeren en beter beleid te creëren dat de rechten en het welzijn van vrouwen en de LGBTQ + -gemeenschap tijdens en na de pandemie waarborgt.

Lees hier het volledige verhaal (in het Engels)

Terre des Hommes heeft trainingsmodule in Kenia voor veilig internetten

De scholen in Kenia zijn net weer heropend, na maanden gesloten te zijn in verband met de corona pandemie. De dreiging van een sociaal isolement en het meer online zijn door jongeren bracht Terre des Hommes in Kenia ertoe een online training te ontwikkelen over veiliger omgaan met internet en social media.  De trainingsmodule - in de vorm van voorlichtingsfilmpjes - is goedgekeurd door het Keniaanse instituut dat lesmateriaal op scholen toelaat. 

Lees hier het volledige verhaal over de trainingsmodule voor scholen in Kenia

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan