Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

#SkillsinAction tijdens COVID-19 en daarna

14 juli 2020

Vandaag is het 'World Youth Skills Day', maar het zal plaatsvinden in een uitdagende context vanwege Corona. De 'lock down' maatregelen hebben geleid tot de wereldwijde sluiting van onderwijs- en opleidingsinstellingen, waardoor de de ontwikkeling van vaardigheden voor kinderen en jongeren in gevaar komt.

70% wordt getroffen door schoolsluitingen

Naar schatting wordt bijna 70% van de leerlingen in de wereld getroffen door schoolsluitingen. Educatie op afstand is de meest gebruikelijke manier geworden om vaardigheden bij te brengen, met aanzienlijke moeilijkheden met betrekking tot onder meer de paraatheid van cursisten en trainers, een goede verbinding of beoordelingsprocessen. *

Vóór de huidige crisis hadden jongeren van 15 tot 24 jaar driemaal meer kans dan volwassenen om werkloos te zijn.

* Bron: respondenten op een enquête onder TVET-instellingen, gezamenlijk verzameld door UNESCO, de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) en de Wereldbank.

Doneer nu!

Waarom is World Youth Skills Day belangrijk?

De stijgende jeugdwerkloosheid is een van de belangrijkste problemen waarmee economieën en samenlevingen in de wereld van vandaag worden geconfronteerd, zowel voor ontwikkelde als voor ontwikkelingslanden.

Terre des Hommes werkt samen met verschillende partners om kinderen en jonge volwassenen op te leiden of op te leiden, zodat ze de nodige vaardigheden ontwikkelen voor een baan en inkomen. Bijvoorbeeld met het project GOOD (Getting Out of the Devadasi System) waar werkt Terre des Hommes in vijf districten in Noord-Karnataka, of IMAGE (Initiatives for Married Adolescent Girls’ Empowerment). Met ons lokale programma helpen we getrouwde meisjes mondiger te worden zodat zij beter voor hun rechten kunnen opkomen. Ook bieden we ze een plek om een vak te leren en zorgen we voor medische hulp, indien nodig. Daarnaast geven we voorlichting aan hun partners en families, onder andere om meisjes te beschermen en hen bewust te maken van vrouwenrechten.

Skills in action in Azie

13 april 2020

“Ik geloof nu echt dat mijn dromen gaan uitkomen!”

Afra uit Bangladesh is weer gelukkig en werkt hard om haar dromen te verwezenlijken: school afmaken, studeren…

24 juni 2020

“Van IMAGE heb ik zoveel geleerd”

Kaveri (17) uit India moest twee jaar geleden trouwen met haar oudere vriend Umesh. Vlak na het gedwongen huwe…

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube