Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen

Sudha’s (15)  bruiloft werd net op tijd voorkomen  

28 november 2020

Door de coronapandemie en de economische gevolgen daarvan, nemen kindhuwelijken wereldwijd toe. Het uithuwelijken van een dochter is simpelweg een mond minder om te voeden. Ook in India worden steeds meer jonge meisjes gedwongen om te trouwen, ondanks dat dit strafbaar is. Terre des Hommes werkt samen met lokale partners en overheden om meisjes te beschermen. Zo kon het huwelijk van Sudha (15) met een 38-jarige gescheiden man worden gestopt. Sudha: “Ik ben ontzettend opgelucht.”

Children

Een leraar lichtte een medewerker van Terre des Hommes in

Sudha’s ouders zijn dagloners. Het gezin is arm, en ook haar zus moest trouwen toen ze nog een kind was. Om de bruiloft te bekostigen moest Sudha stoppen met school om geld te verdienen op een katoenspinnerij.

Huwelijksverzoek

Toen de lockdown werd afgekondigd, keerde ze terug naar haar dorp. Al snel kwam het huwelijksverzoek en omdat de man bereid was alle kosten te dragen, ging haar familie er al snel mee akkoord.

Hulptroepen

Het huwelijk stond bewust gepland op zondag, zodat de kinderbescherming en politie niet langs zou komen. Gelukkig lichtte een leraar uit het dorp één dag van tevoren een medewerker van Terre des Hommes in. Die alarmeerde meteen de hulptroepen.

De volgende dag verscheen de politie op de bruiloft. De familie werd gewaarschuwd voor juridische stappen. Sudha was opgelucht en werd uitgenodigd voor een follow-up bij het Child Welfare Committee, een autonome instantie voor de bescherming van kinderen. Ze was ontzettend opgelucht.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan