Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Terre des Hommes blij met strafbaarstelling bezit handboek kindermisbruikers

28 juli 2020

RTL Nieuws bracht in maart 2018 het bestaan van het ‘Peadophile Handbook’ naar buiten. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid gaat het delen en bezitten ervan strafbaar stellen. Een goede zaak.

Onderzoekers van Terre des Hommes hadden het zogenaamde ‘Pedohandboek’ al anderhalf jaar voordat RTL Nieuws ermee naar buiten kwam, als bijvangst op het darkweb aangetroffen. Maar er werd besloten het niet in het openbaar te brengen. Dit ‘om de kat niet op het spek te binden’, aldus de toenmalige projectleider van onze onderzoeksunit. 

‘Het bijna 1000 pagina’s tellende document leest als een walgelijke, psychologische verhandeling om heel geleidelijk kinderen te verleiden tot seksueel misbruik’
Een van onze onderzoekers
this is a subtitle

Toch was Terre des Hommes blij met de publiciteit in 2018. Indirect heeft dat de minister ook aangespoord tot actie. De schrijnende constatering in 2018 was namelijk dat het downloaden, bekijken, bezitten en delen van dit verwerpelijke handboek niet strafbaar was. 

Daar komt nu op initiatief van Minister Grapperhaus twee na de onthulling van RTL Nieuws verandering in. Terre des Hommes is blij met de strafbaarstelling tot 4 jaar cel. Het geeft de politie ook meer opsporingsmogelijkheden. 

Eerder verschenen nieuws

28 maart 2018

Terre des Hommes kende online handboek kindermisbruikers

Ongeveer anderhalf jaar geleden pikte de robot, waarmee Terre des Hommes het internet afgraast op zoek naar be…

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube