Terre des Hommes logo
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
Doneer
Strijd mee
HomeOnze missieWat we doenOnze winkelsZoekenDoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werken
Actueel

Terre des Hommes luidt noodklok over uitbuiting kinderen door coronacrisis

3 november 2020

Vandaag is de aftrap van onze nieuwe campagne Verdwenen! Aandacht voor kinderen die tijdens de coronacrisis van de radar verdwijnen is hard nodig, want de impact van corona op kinderen is dramatisch. Op dit moment dreigen duizenden kwetsbare kinderen slachtoffer te worden van mensenhandel, kinderarbeid en seksuele uitbuiting. Daarom luidt Terre des Hommes de noodklok! Met een petitie roepen wij de EU op om deze kinderen te beschermen.

Vind jij ook dat de EU woord moet houden en moet voorkomen dat deze kinderen uit beeld verdwijnen? Teken dan nu de petitie! 

Teken de petitie
Laden...

Door corona raken steeds meer kinderen uit beeld

Van Tanzania, de Filippijnen tot Nederland: door corona raken steeds meer kinderen uit beeld. De verwachting is dat bijna 24 miljoen kinderen en jongeren wereldwijd niet terugkeren naar school of geen toegang hebben tot onderwijs. Dit is nog eens bovenop het grote aantal kinderen dat al niet naar school gaat.

Thuis is vaak niet de veilige plek die het hoort te zijn en daarbij is toegang tot hulpverlening moeilijker. Dit is een gevaarlijke situatie met alle gevolgen van dien. Door een gebrek aan toezicht en perspectief worden kinderen gedwongen te werken, worden ze uitgehuwelijkt of gedwongen hun lichaam te verkopen. Zo dreigen dit jaar 500.000 extra meisjes te worden uitgehuwelijkt als gevolg van de economische gevolgen van de crisis. 

Het Kinderrechtenverdrag is ondertekend door alle lidstaten van de Europese Unie. Daarmee garandeert de EU de bescherming van kinderrechten - zowel in Europa als daarbuiten. Roep de EU op om woord moet houden en te voorkomen dat deze kinderen uit beeld verdwijnen! Teken nu de petitie.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden