Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Van spelen leer je

20 juli 2020

Spelen is niet voor niets een kinderrecht. Tijdens het spelen leren kinderen zoveel! Ze ontwikkelen hun inventiviteit, creativiteit, fantasie maar ze stimuleren spelenderwijs ook hun emotionele en sociale vaardigheden. Met allerlei leuke educatieve spelletjes kunnen kinderen deze zomervakantie hun kennis vergroten. Bijvoorbeeld over COVID-19.

Leuke, leerzame spelletjes

Of kinderen nu buiten spelen, een spelletje doen op de computer, of samen met vrienden of familie een bordspel doen, leren doen ze altijd. Wij hebben een leuke spelletjes geselecteerd die kinderen alleen of samen kunnen doen. Het Terre des Hommes-bordspel Snakes and Ladders leert kinderen bijvoorbeeld hoe ze zichzelf kunnen beschermen tegen corona.

Bekijk hier de online spelletjes en probeer ze uit: 

  1. Terre des Hommes' Snakes and Ladders beschermt kinderen tegen COVID-19.
  2. Google's Interland leert kinderen over internetveiligheid.

Terre des Hommes Snakes & Ladders

Beschermt kinderen tegen COVID-19

Leeftijd: 6-99

Het Terre des Hommes spel Snakes & Ladders was al populair onder kinderen en nu is het speciaal aangepast om kinderen te beschermen tegen corona. Het spel geeft allerlei handige tips en truukjes om te voorkomen dat zij het virus oplopen of doorgeven aan anderen. 

Speel nu!

Google's Interland

Leert kinderen over internetveiligheid

Leeftijd: 8-12

Interland is een gratis online spel waarbij kinderen op een leuke manier over veilig internetgebruik leren. Bijvoorbeeld over het herkennen van phishing en hackers, het bedenken van goede wachtwoorden, of hoe kinderen kunnen omgaan met cyberpesten. 

Speel nu (ook in het Nederlands beschikbaar)!

"Volwassenen zijn gek op cijfers ... Als je ze vertelt dat je een nieuwe vriend hebt gemaakt, stellen ze je nooit vragen over essentiële zaken. Ze zeggen nooit tegen je: "Hoe klinkt zijn stem? Van welke games houdt hij het meest? Alleen van cijfers denken ze dat ze iets hebben geleerd."
Antoine de Saint-Exupéry
this is a subtitle
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan