Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Van verlegen meisje tot kinderrechtenactivist

13 december 2021

Deze stoere dame is Radha (15) uit India. Vroeger werkte ze lange dagen in de micamijnen en was ze bang om iets te zeggen. Na een training van Terre des Hommes ontwikkelde ze zich als een ambitieuze tiener die naar school gaat en opkomt tegen onrecht. Ze speelde zelfs een belangrijke rol bij het stoppen van twee kindhuwelijken in haar dorp!

Kinderarbeid in de micamijnen

Kennis en zelfvertrouwen

Radha ging werken in de micamijnen toen ze slechts 10 jaar oud was. Af en toe ging ze nog naar school, totdat die door de coronapandemie moesten sluiten.

In 2020 introduceerde Terre des Hommes een kinderclub (‘bal manch’) in haar dorp. Hier leerden Radha en andere kinderen over hun rechten, wetten op het gebied van kinderbescherming en waar ze misstanden kunnen melden. Ook leerden ze er relevante levensvaardigheden. Hierdoor deed het meisje belangrijke kennis op en kreeg ze meer zelfvertrouwen. Ze weet nu wat haar rechten zijn, en dat kinderarbeid en kindhuwelijken schadelijk en bovendien verboden zijn.

Inmiddels speelde Radha een belangrijke rol bij het stoppen van twee kindhuwelijken in haar dorp! Ook werkt ze niet langer in de mijnen en gaat ze naar de middelbare school, die inmiddels weer open is.

Onze collega Dheena Bandhu begeleidde Radha namens Terre des Hommes. Hij zag hoe ze van een meisje zonder ambitie nu dokter wil worden.

Laden...
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan