Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen

Wij zijn de jongeren en wij zijn de toekomst

3 augustus 2020

Op 12 augustus is het de Internationale dag van de Jeugd. Kinderen en jongeren hebben niet alleen het recht hun stem te laten horen. Hun visie op maatschappelijke onderwerpen en betrokkenheid bij de samenleving zijn van onschatbare waarde voor een betere wereld en een positieve toekomst.

Children

Jongeren hebben recht op vrijheid

Jongeren hebben recht op vrijheid en om hun stem te laten horen. Dat recht moet worden gestimuleerd en gerespecteerd.

De weg naar vrijheid en onafhankelijkheid kende voor de 15-jarige Akili uit Tanzania al veel hindernissen. Ze ging thuis gebukt onder het huishouden en stopte daardoor met school. Niet lang daarna werd het meisje meegegeven aan een man die haar werk in zijn winkel zou geven. Nadat ze seksueel werd misbruikt door hem, wist ze te ontsnappen. Vervolgens werd ze als onbetaalde huishoudster uitgebuit. 

Gelukkig ontdekte een lokale partner van Terre des Hommes het meisje en is zij niet alleen uit de situatie gered, maar gaat Akili haar toekomst in vrijheid tegemoet.

Lees het levensverhaal van Akili.

Read the story of Akili

Jongeren hebben recht op een hoopvolle toekomst

De Covid-19-crisis en lockdowns hebben wereldwijd een enorme economische en sociale impact op de samenleving. Met name kinderen en jongeren zijn extra kwetsbaar, bijvoorbeeld voor huiselijk geweld en (seksuele) uitbuiting. 

Emelda uit Tanzania is een van deze jongeren. Door de lockdown kon zij niet meer naar school waardoor ze thuis extra gevaar liep om alsnog besneden te worden. Gelukkig kunnen wij haar beschermen. Zij verblijft voorlopig in het opvanghuis voor meisjes van onze lokale partner. Ook nu de scholen weer open gaan. 

Zo helpen wij meisjes als Emelda.

Read the story of Emelda

Jongeren hebben recht op goed onderwijs

Jongeren kunnen een enorme bijdrage leveren aan de samenleving als zij maar de kans krijgen goed onderwijs te volgen en zich volop kunnen ontwikkelen.

Toen Priya 15 was, werd zij uitgehuwelijkt aan een 21-jarige jongen uit haar dorp. 

“Mijn ouders wilden dat ik jong zou trouwen", vertelt Priya. “Na het huwelijk moest ik met mijn opleiding stoppen. Ik had nooit gedacht dat ik de kans zou krijgen om alsnog verder te leren."

Lees het verhaal van Priya.

Read the story of Priya
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan