Terre des Hommes logoZoeken
Doneer
Strijd mee

Strijd mee

Word donateurPartnersTeken de petitieGeef spullen
Programma's

Aanpak kinderhandel in Kenia en Oeganda (GFEMS)

In samenwerking met het Global Fund to End Modern Slavery (GFEMS) start Terre des Hommes in Kenia en Oeganda nieuwe projecten tegen seksuele uitbuiting van minderjarigen. Daarin staan preventie, onderwijs en training voor de slachtoffers centraal

Kenia: werken aan een toekomst

In Kenia richt het project zich naast preventie, op de terugkeer naar school van jonge slachtoffers in de leeftijd van 9-15 jaar. Voor de wat oudere slachtoffers van 16-18 jaar zijn er vaardigheidstrainingen, stages en leerprojecten waaraan zij kunnen deelnemen. Voor families is er ondersteuning in de vorm van inkomensgenererende activiteiten. In plekken die bekend staan als hotspots voor kinderhandel en seksuele uitbuiting aan de Keniaanse kust, wordt gekeken hoe het aanbod van kinderen te verminderen en de oorzaken van de kinderhandel voor seks te beïnvloeden. 

Actie vanuit de gemeenschap in Oeganda

In Oeganda werken we aan preventie door nationale regels voor kinderbescherming op lokaal niveau toe te passen. Het werkgebied is de Karamoja regio waar het project het aanbod van kwetsbare kinderen wil verminderen en de oorzaken die seksuele uitbuiting mogelijk maakt wil wegnemen. 

  • We werken oa met 30 scholen samen in het herkennen van en reageren op gevallen van kinderhandel en sexuele uitbuiting en in het geven van les over kinderhandel/seksuele uitbuiting. 
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Aanmelden
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube