Terre des Hommes logo
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
Doneer
Strijd mee
HomeOnze missieWat we doenOnze winkelsZoekenDoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werken
Programma's

IMAGE: meer girl power voor jonge kindbruiden in India

Bijna de helft van de meisjes in India trouwt voor hun achttiende. Veel kindbruiden gaan niet meer naar school. Ze leven in armoede en worden vaak misbruikt door hun echtgenoten. Ons programma IMAGE (Initiative for married adolescent girls’ empowerment) maakt deze meisjes sterker. We helpen ze om voor zichzelf op te komen. Bieden ze een plek om een vak te leren. En we geven voorlichting aan hun omgeving om ze beter te beschermen. Strijd mee.

Thangam Ponpandian

Landenmanager India

"We brengen met dit unieke programma ernstige problemen aan het licht, zoals huiselijk geweld, vroegtijdig schoolverlaten, gedwongen seks, zwaar werk en sociaal isolement. Maar wij maken niet alleen de gevaren van kindhuwelijken zichtbaar, we bieden vooral ook concrete hulp.”
Neem contact op

Wij strijden tegen uitbuiting van kindbruiden

In grote delen van India is het traditie dat meisjes jong trouwen. Bijna de helft van deze kindbruiden trouwt voor hun achttiende. Veel mensen zien dit als bescherming. Zodat ze ‘onder de pannen zijn’, geen seks hebben voor het huwelijk en de familie zich niet hoeft te schamen.

Jong trouwen heeft enorme nadelen. De meisjes krijgen vroeg kinderen en gaan vaak niet meer naar school. Velen kunnen niet rekenen en schrijven. Hierdoor kunnen ze geen beter werk vinden. Ze blijven arm en afhankelijk van hun echtgenoten. Misbruik binnen kindhuwelijken komt veel voor.

Kinderen uit een gebroken kindhuwelijk belanden vaak op straat. Zij zijn zeer kwetsbaar voor seksuele uitbuiting. Wij strijden tegen de nadelen van kindhuwelijken. Tegen uitbuiting van kindbruiden en voeren actie om trouwen voor 18 jaar oud te voorkomen. Strijd mee.

Doneer 1 keer of regelmatig

Doelen

Ons IMAGE-programma helpt getrouwde meisjes in India om een betere toekomst op te bouwen. Het richt zich op:

Empowerement

Medische hulp

Bescherming

Wetten

Afschaffing kindhuwelijken

Aanpak

We zijn in India het programma IMAGE gestart. Een project om getrouwde jonge meisjes sterker te maken. Mondiger. Zodat ze voor zichzelf opkomen. En beter voor zichzelf kunnen zorgen.

In IMAGE helpen we meisjes om beter op te komen voor hun rechten. We lichten ze in bijeenkomsten voor over gezondheid en voeding. En hoe ze beter voor hun kinderen kunnen zorgen.

We bieden de meisjes een veilige plek. Voor therapie en medische hulp als dat nodig is. En voor onderwijs, om een vak te leren dat beter betaalt. Zodat ze minder afhankelijk worden. En hun situatie en die van het gezin beter wordt.

Ook helpen we de echtgenoten, de familie en de gemeenschap. Om meer oog te hebben voor hun rechten en veiligheid. Om beter voor deze meisjes te zorgen. Geestelijke leiders motiveren we om de meisjes te steunen in hun ontwikkeling. En kindhuwelijken af te schaffen.

Overheden spreken we aan op hun wettelijke taak om deze meisjes beter te beschermen. Met politieke actie proberen we de vroegste leeftijd om te trouwen naar 18 jaar te krijgen. Wij strijden tegen de nadelige gevolgen van jonge huwelijken en uitbuiting van kindbruiden. Strijd mee.  

Meer girl power voor jonge kindbruiden. Betere bescherming. Kindhuwelijken afgeschaft.

Met ons programma IMAGE willen we dat meisjes die jong zijn getrouwd meer girl power krijgen. Dat ze een grotere rol gaan spelen binnen hun gemeenschap. Meer gezien worden en veilig zijn. Niet langer kwetsbaar voor uitbuiting. En dat kindhuwelijken worden afgeschaft.

Op een veilige plek werken ze aan verbetering van hun situatie. Ze leren over gezondheid, hun rechten en scholen zichzelf om een vak te leren. Zodat ze beter betaald werk kunnen vinden. En minder afhankelijk zijn.

Echtgenoten, familie en dorpsgenoten helpen de meisjes een beter bestaan op te bouwen. Door te leren over kinderrechten. En deel te nemen aan programma’s waarin ze hun inkomen vergroten. Zodat hun armoede minder wordt.

Bestuurders, leiders en overheden krijgen oog voor de rechten van de meisjes en beschermen deze. Ze zien in dat trouwen op jonge leeftijd vaak slechte gevolgen heeft en werken aan afschaffing van kindhuwelijken. De leeftijd om te kunnen trouwen wordt gesteld op 18 jaar.   

Volg ons via e-mail

Volg onze strijd tegen kindhuwelijken. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden