Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Een stem voor meisjes en jonge vrouwen in Afrika en het Midden-Oosten

8 april 2021

Met ons nieuwe programma She Leads zorgen we ervoor dat meisjes en jonge vrouwen hun stem kunnen laten horen over thema’s die hen raken. Maar She Leads gaat verder dan dat. Projectmanager Henriette Kristiansen vertelt.

Uma

‘Wij steunen meisjes en jonge vrouwen bij het veranderen van sociale normen, het opkomen voor hun rechten en de bescherming daarvan. Tegelijkertijd helpen wij hen bij de lobby voor goed overheidsbeleid, met voldoende aandacht voor gendergelijkheid. Essentieel om duurzame verandering te bewerkstelligen.'

Verschillende onderwerpen

De onderwerpen die aangepakt moeten worden, kunnen per land verschillen. 'Meisjes die niet naar school mogen, kindhuwelijken, tienerzwangerschappen, seksueel geweld, discriminatie, of bijvoorbeeld besnijdenis. Samen met onze lokale partners, meisjes- en vrouwengroepen en meiden die in hun gemeenschap actief zijn als ‘agents of change’, wordt bepaald wat er op de lokale en internationale (politieke) agenda komt. Zij gaan zelf ook deelnemen aan (politieke) bijeenkomsten en meepraten over beslissingen die hen aangaan.'

“De onderwerpen die aangepakt moeten worden, kunnen per land verschillen.  Samen wordt bepaald wat er op de lokale en internationale (politieke) agenda komt.”

“De onderwerpen die aangepakt moeten worden, kunnen per land verschillen. Samen wordt bepaald wat er op de lokale en internationale (politieke) agenda komt.”
this is a subtitle

Financiële steun

She Leads is recentelijk van start gegaan in Kenia, Oeganda, Ethiopië, Jordanië, Libanon, Mali, Liberia, Ghana, en Sierra Leone. Dankzij financiële steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen we met onze programmapartners Plan International, Defence for Children/ ECPAT en FEMNET de komende vijf jaar intensief samenwerken met meisjes en jonge vrouwen zodat zij zelf voor een positieve en duurzame verandering kunnen zorgen!

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan