Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Fatima (30) uit Syrië kan weer lopen: “Het leven lacht me weer toe”

1 juli 2021

De burgeroorlog in Syrië duurt al meer dan 10 jaar. Terre des Hommes, als onderdeel van het Syria Joint Response programme verleent humanitaire hulp aan de zwaarst getroffen mensen, met als focus mensen met een handicap op het platteland van Damascus en Aleppo. Een van hen is Fatima (30, niet haar echte naam), die een dwarslaesie opliep maar dankzij de hulp van ons medische team weer kan lopen. “Ik weet niet hoe ik mijn blijdschap moet uiten.”

Fatima (30) uit Syrië kan weer lopen: “Het leven lacht me weer toe”

"Dankzij Terre des Hommes heb ik weer hoop"

Sinds de start in 2011 kwamen er 266.00 burgers om, waaronder 29.000 kinderen. Daarnaast sloegen 6,5 miljoen mensen op de vlucht in eigen land, en vluchtten 5,6 miljoen mensen naar landen in de regio.
 
Fatima kwam terecht in een revalidatiecentrum in Aleppo als gevolg van een hersenbloeding, ontstaan door een psychologisch oorlogstrauma. Hierdoor kon ze niet meer lopen. 
 
Haar behandelplan bestond uit een combinatie van fysieke revalidatie, fysiotherapie en psychische hulp. Nu, na 30 sessies, kan ze letterlijk weer op eigen benen staan. Met tranen in haar ogen vertelt ze: “Ik verloor bijna de hoop, maar nu lacht het leven me weer toe. Ik weet niet hoe ik mijn dankbaarheid en blijdschap moet uiten. Dankzij Terre des Hommes heb ik weer hoop.” 

Meer over ons werk in Syrië
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan