Terre des Hommes logo
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
Doneer
Strijd mee
HomeOnze missieWat we doenOnze winkelsZoekenDoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werken
Actueel

Jong getrouwd, maar ook: jong leidster

10 maart 2021

Nayana (17) woont in een klein dorpje in de Indiase deelstaat Karnataka. Ondanks haar jonge leeftijd is ze al 3 jaar getrouwd. Gelukkig is ze nooit gestopt met school. Ze kwam in aanraking met Terre des Hommes via ons project IMAGE, waarmee we jonge bruiden helpen om voor zichzelf op te komen. En dat is hard nodig, want in India trouwt bijna de helft (!) van de meisjes voor haar achttiende. Nayana is een van de 15.000 jong getrouwde meisjes waar ons programma Image Next zich op richt, de opvolger van het Image programma. “Ik geloof in de kracht van een groep om samen een vuist te maken tegen kindhuwelijken.”

Aanvankelijk was Nayana verlegen toen het IMAGE-team haar benaderde. Maar langzaam begreep ze dat ze haar wilden helpen, en ze schreef ze in voor een aantal activiteiten. Zo leerde ze over kinderrechten, wetten voor kinderbescherming en de nadelige gevolgen van kindhuwelijken. Zo krijgen jonge bruiden vaak vroeg kinderen en gaan ze niet meer naar school. Hierdoor kunnen ze geen goed werk vinden, en blijven ze arm en afhankelijk van hun echtgenoten. Ook misbruik komt binnen kindhuwelijken veel voor.

Nayana bezocht daarnaast ook  een workshop in  de Indiase stad Bangalore om een presentatie te geven. “Ik kreeg veel complimenten. Door de reis weet ik dat ik niet de enige in deze situatie ben.” Dankzij haar presentatie- en communicatietalent vertegenwoordigt Nayana nu 15.000 jong getrouwde meisjes. Ze vertelt dat ze steeds meer vertrouwen in zichzelf krijgt: “Ik voel me nu sterker en beter in staat om de leiding te nemen. Ik ben trots om deze meiden te vertegenwoordigen en voel me verantwoordelijk om te werken aan een samenleving zonder kindhuwelijken, samen met de andere meiden. Samen staan we sterk.”

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden